PETER KESSELER

Culinair Entertainer - Home Cooking - Party Coaching

Get Adobe Flash player

CULTUUR

 
Sommige mensen bedoelen met cultuur zaklopen of wijkgericht macrameeën, voor weer anderen is het dat ene meesterwerk van Mozart en dan natuurlijk alleen maar in die ene uitvoering …

Letterlijk is cultuur "De staat van beschaving" Het getuigt van beschaving om respectvol in de weer te zijn met hoge of lagere kunst, zoals het ook van beschaving getuigt om samen te genieten van voedsel dat met aandacht bereid is.

Culinair entertainer Peter Kesseler verenigt deze kwaliteiten in één en dezelfde persoon. Niet voor niets was zijn Verkadehuis een baken van gastvrijheid en kwaliteit in het verder onherbergzame Roosendaal. Peter kreeg het voor elkaar dat topmusici als Erik Vloeimans, Anton Goudsmit en Jesse van Ruller zich graag in Roosendaal vertoonden, terwijl ook leerlingen van de Muziekschool zich er thuis voelden.

Zo werd het Verkadehuis een ontmoetingsplek voor amateur en professional, voor jeu-de-boules en smart-lap, carnavalsband en strijkkwartet. Het geheim? Oog voor detail én oog voor de totaalervaring, voortreffelijk gastheerschap en het vermogen mee te denken met de gasten.

Goede koks zijn er meer (al kookt Peter wel erg goed …en hij werkte al met slow food, lang voordat de term was uitgevonden) maar een kok met een hart voor cultuur en ook nog eens voldoende kennis om samen met artiesten een nieuwe beleving te bereiden: dat is uiterst zeldzaam.

Liefdevolle aandacht voor kunst en eten is daarbij de sleutel tot kwaliteit en die kwaliteit: ja, dat is nou cultuur.

BIO

menu bio

 

BoschwachterPeter Kesseler kreeg  het koksvak met de paplepel ingegoten.

Als jong manneke kwam hij met zijn grootvader in de restaurants van Venlo om daar groenten te leveren.
Na via DE ZWAAN in Etten-Leur naar DE BOSWACHTER in het Liesbos (foto rechts) om zo vanuit DE FAZANTERIE naar AUBERGE DE AREND bij Leon Ribbens (een van de eerste meester-koks van Nederland) te hebben gewerkt, ging Peter zijn gastronomische kennis op het culinaire gebied uitbreiden in Parijs.

theatreTijdens zijn bezoeken aan Café-Théâtre DES BLANCS-MANTEAUX (foto links)werd zijn voorliefde om eten met kunst te vermengen geboren.
Daarna ging het via Morlaix in Bretagne en later weer Berlijn naar het culturele hart van Europa: BRUSSEL.
Ja, en als Brabander ga je dan toch weer eens op huis aan en kom je bij ARJAN VAN DIJK terecht.

Tussendoor vond hij ook nog tijd om bij JACK VAN CAULI in de slagerij te helpen om zo  alles van het slagersvak van dichtbij te ontdekken.
In Leiden werkte hij voor LA GRAND aan de Herengracht. Hier stonden altijd  Leidse streekproducten op het menu. Peter organiseerde hier ook het eerste Leidse bierfestival in middeleeuwse stijl op de Markt aan de Nieuwe-Rijn.

doelencafeHet  Rotterdamse DOELENCAFÉ gaf hem nog meer ruimte om evenementen op te pakken; met de openlucht bioscoop-avonden was de toon gezet.
De jazzconcerten in het café werden goed bezocht en ook in Rotterdam kwam er een bierfestival.

 


verkadehuisNa 4 jaar Rotterdam was het weer tijd om naar het zuiden te gaan en het VERKADEHUIS kwam op zijn pad.
Hier ging Peter door met streekgerechten, cabaret en muziek.
In Roosendaal staat hij dan ook wel bekend als de cultuurburgemeester die kan koken.

Naast zijn werk heeft Peter Kesseler veel reizen ondernomen en heeft  daarmee zijn internationale kennis op het culinaire vlak zo verbreed, dat zijn FUSION KEUKEN een vast terugkerend item is in de zeer diverse keuzes die hij op culinair vlak te bieden heeft.

CONTACT


MOBIEL :  
+31(0)6-24856355

 

E-MAIL  :
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BEZOEKERSADRES


Klooster Mariadal
Vincentiusstraat 7

4701 LM ROOSENDAAL

SOCIAL MEDIA 

FBtwitterinstagramomroepbrabant