carnaval2017

Slowfoof Brabant

carnavalOB

 

De Brabantse carnavalskeuken heeft zo maar een paar traditionele carnavalsspecialiteiten bij onze Limburgse vrienden is dat wat uitgebreider. Zoervleisj’ (zuurvlees) of een zoete ‘nonnevot’.


Voorbereiding

Een goed begin is het halve werk dus gaan eerst smullen en dat doen we tot dinsdag avond 12 uur tjs dan is dat feestje weer gedaan. Bij ons thuis was de ochtend altijd heel belangrijk, ons ma stand al dagen van te voren te koken en maakte dan gebakken lever in saus met veul uien. De haringsla stond in grote bakken klaar in de koelkast en de goed gevulde kippensoep geurde door het hele huis.  Stoof veel stoofvlees stond er klaar lekker met verse friet. Bijna net zo lekker als kippendijen die me aan de buurmeisjes deden denken. Dikke sneeën zelf gebakken bruin brood met roomboter en gebakken bloedworst voor tussendoor.

 

 OB Carnaval16
Bekijk hier de uitzending

 

Granaatappelsap

We dronken ook veul water gene koffie, koffie of thee, dat onttrekt water aan je lichaam en dat wil je niet. Tegenwoordig drink ik veel granaatappelsap maar dat doe ik om een heel andere reden het is niet allen lekker maar granaatappel goed is voor je libido.
Een grote fruitmand doet ook wonderen.

 

 Carnaval15 Top1

 

  Eten met Confetti
OB Carnaval16
Opnamens met Jordy Graat

 
 

 

Neem een goed ontbijt

Ook al heb je ‘s morgens niet zo’n trek in eten. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, zéker tijdens carnaval. Een goed ontbijt bestaat uit 2 sneetjes bruin- of volkorenbrood, belegd met kaas, vleeswaren of zoet beleg. Als je dan in de buurt van Oisterwijk woont koop je brood bij Robèrt van Beckhoven, hij maakt bruin brood met La Trappe kijk dan heb je wat.  Abdij brood is te koop in de oude Leerfabriek een prachtige locatie.

 

Dijenkletser
Tijdens de carnaval moet ik altijd weer terug denken aan mijn eerste cola bal. Vol goede moed naar het grote feest, de plaatselijke muziek was nog niet echt bij me door gedrongen maar Rosamunde van Dennie Christian ja die wel. Al hossend en kijkend naar mijn buurmeisjes wist ik het meteen. Er is niks mis met een ouderwetse carnavalskraker, zo'n heerlijke dijenkletser.

Carnaval15 dijenkletser

Kippendijen met been in pikante saus 
Voor 4 personen

8 kippendijen Scheutje olie 1 rode ui 2 knoflooktenen ¼ Spaanse peper
1 glas witte wijn
4 eetlepels
tomatenketchup
Zout en paprikapoeder
Zwarte peper van de molen
Groente
garnituur: Wortel in
plakjes gesneden, haricots verts en gekookte krieltjes
 
 

Hoe te maken?

De dijen bestrooien met paprikapoeder, peper en zout. Dan even aan kleuren in de koekenpan. Voeg hier de gesneden rode ui, de fijn gehakte Spaanse peper en knoflook toe, dit alles blussen met een glas witte wijn. Vervolgens de tomatenketchup toevoegen en het geheel rustig in een afgesloten pan laten garen ( 35 min).

Op een goot bord de afgekookte worteltjes en Haricots verts legen met daarop 2 dijen per persoon. Af garneren met een lepel saus.

 'Feestje mee confetti'

Snij van groene, rode en gele paprika kleine blokjes en strooi dit over je maaltijden tijdens de carnaval. Voor een feestelijke carnavals look.

 

Carnaval15 gewoonWaterGranaatappelsap

We dronken ook veul water gene koffie, koffie of thee, dat onttrekt
water aan je lichaam  en dat wil je niet.
Tegenwoordig drink ik veel granaatappelsap maar dat doe ik om een heel andere
reden het is niet allen lekker maar granaatappel goed is voor je libido.
Een grote fruitmand doet ook wonderen.

 

Antikaterdrankje

Tegen de Kater drink je
avonds voor het slapen het best een paar glazen water. Ook lekker en goed om
overdag mee te beginnen is een antikaterdrankje
Meng in een blender, 1 dl yoghurt met 2 dl tomatensap en 1 eetlepel selderijblaadjes, tot een schuimige
drank. Breng de shake op smaak met zout, peper en wat tabasco.

 

 


Haringsla uit het Receptenboek van Wittop Koning uit 1906

Carnaval is voor de Brabander echt zo’n feestje om uit te pakken, oe eigen uit te dossen, om zo oe eigen van de mooiste kant te laten zien. Maar dat is vooral buitenkantje, ik ga het over het inwendige hebben, over een gezonde carnavalshap. Nie te moeilijk en op alle momenten van de dag toe te passen. Op twitter heb ik een oproepje gedaan wat de carnavalsvierder zoal eet en dan komen ze met Boerenmoes worst. Nou ik zie die mannen bij mij aan de bar toch echt wel bleekjes worden. dus speciaal voor die gasten hebben we vandaag,,,,,, de gezonde carnavalshap Haringsalade.

En! van te voren klaar te maken.

Wat hebben we nodig?

Een moeder, vriendin of vrouw die het voor je wil maken.
500 gr aardappelen, geschild, in kleine blokjes gesneden 4 flinke gekookte rode bieten

6 zoute haringen, schoongemaakt 1 uitje ( of 50 gr zilveruitjes)  4 middelgrote augurken in kleine blokjes

1 appel 4 eetlepels lekker mayonaise (geen frietsaus dus)  Scheutje azijn(van de augurkjes)

1 bekertje zure room peper uit de molen en wat zout

HaringHoe te maken?

Kook de aardappelen af in ruim water met een beetje zout.

Snij de gekookte bietjes, augurkjes en de appel in gelijke blokjes als de aardappel. Snipper de ui en snij de haring ook in blokjes.

Dit alles en nu komt het, voorzichtig mengen in een grote kom, zo als de Engelse zeggen “to Dress a Salad”.

Maak van de mayonaise en de azijn samen met de zure room een lekker sausje en roer de saus voorzichtig door de salade.

Hij smaakt echt het lekkerst al je hem een dag van te voren maakt

Serveren met gekookte eieren en die dikke sneeën bruinbrood van de bakker.                                                       

 

Gezonde Kroeghap Hangend aan de toog na afloop van de grote carnavalsoptocht met een pilsje in de hand en in goed gezelschap is het moeilijk om op tijd thuis aan te schuiven. Ik weet het het is niet netjes maar als de snelle hap in de kroeg met liefde is klaargemaakt en dan ook nog gezond is? Ja wat doe de dan?

Wat heb je nodig

Een toog met maten, donker bruin vloerbrood opgesneden roomboter 2 plakken rauwe ham

(Kan ook met gerookte gepeperde makreel)

Sla, tomaat, augurk. Salade van gekookte blokjes aardappel met chorizo, bladselderij, lepel mayonaise.

Hoe te maken

Het recept per e-mail driedagen van te voren sturen naar je favoriete kroeg.

De kastelein kan dan te voren enkele bonken schillen en die in blokjes snijden om ze vervolgens beet gaar koken. Afgieten en aflaten koelen. Snij enkele dikke plakken chorizo op de snijmachine en snij deze dan in blokjes. Snij 2 mooi dikke sneeën van het brood besmeren met roomboter en belegen met rucola sla, hierop 2 plakjes rauwe ham en garneren met lange plakjes augurk en tomaat.

Leg nu de tweede bruine besmeerde snee er op en het feest kan beginnen want jij blijft binnen.

 Carnaval15 schotel

 

Carnaval2016

Carnavalsspecialiteiten

carnavalOB

 

De Brabantse carnavalskeuken heeft zo maar een paar traditionele carnavalsspecialiteiten bij onze Limburgse vrienden is dat wat uitgebreider. Zoervleisj’ (zuurvlees) of een zoete ‘nonnevot’.


Voorbereiding

Een goed begin is het halve werk dus gaan eerst smullen en dat doen we tot dinsdag avond 12 uur tjs dan is dat feestje weer gedaan. Bij ons thuis was de ochtend altijd heel belangrijk, ons ma stand al dagen van te voren te koken en maakte dan gebakken lever in saus met veul uien. De haringsla stond in grote bakken klaar in de koelkast en de goed gevulde kippensoep geurde door het hele huis.  Stoof veel stoofvlees stond er klaar lekker met verse friet. Bijna net zo lekker als kippendijen die me aan de buurmeisjes deden denken. Dikke sneeën zelf gebakken bruin brood met roomboter en gebakken bloedworst voor tussendoor.

 

 OB Carnaval16
Bekijk hier de uitzending

 

Granaatappelsap

We dronken ook veul water gene koffie, koffie of thee, dat onttrekt water aan je lichaam en dat wil je niet. Tegenwoordig drink ik veel granaatappelsap maar dat doe ik om een heel andere reden het is niet allen lekker maar granaatappel goed is voor je libido.
Een grote fruitmand doet ook wonderen.

 

 Carnaval15 Top1

 

 

  Eten met Confetti
OB Carnaval16
Opnamens met Jordy Graat

 
 

 

Neem een goed ontbijt

Ook al heb je ‘s morgens niet zo’n trek in eten. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, zéker tijdens carnaval. Een goed ontbijt bestaat uit 2 sneetjes bruin- of volkorenbrood, belegd met kaas, vleeswaren of zoet beleg. Als je dan in de buurt van Oisterwijk woont koop je brood bij Robèrt van Beckhoven, hij maakt bruin brood met La Trappe kijk dan heb je wat.  Abdij brood is te koop in de oude Leerfabriek een prachtige locatie.

 

Dijenkletser
Tijdens de carnaval moet ik altijd weer terug denken aan mijn eerste cola bal. Vol goede moed naar het grote feest, de plaatselijke muziek was nog niet echt bij me door gedrongen maar Rosamunde van Dennie Christian ja die wel. Al hossend en kijkend naar mijn buurmeisjes wist ik het meteen. Er is niks mis met een ouderwetse carnavalskraker, zo'n heerlijke dijenkletser.

Carnaval15 dijenkletser

Kippendijen met been in pikante saus 
Voor 4 personen

8 kippendijen Scheutje olie 1 rode ui 2 knoflooktenen ¼ Spaanse peper
1 glas witte wijn
4 eetlepels
tomatenketchup
Zout en paprikapoeder
Zwarte peper van de molen
Groente
garnituur: Wortel in
plakjes gesneden, haricots verts en gekookte krieltjes
 
 

Hoe te maken?

De dijen bestrooien met paprikapoeder, peper en zout. Dan even aan kleuren in de koekenpan. Voeg hier de gesneden rode ui, de fijn gehakte Spaanse peper en knoflook toe, dit alles blussen met een glas witte wijn. Vervolgens de tomatenketchup toevoegen en het geheel rustig in een afgesloten pan laten garen ( 35 min).

Op een goot bord de afgekookte worteltjes en Haricots verts legen met daarop 2 dijen per persoon. Af garneren met een lepel saus.

 'Feestje mee confetti'

Snij van groene, rode en gele paprika kleine blokjes en strooi dit over je maaltijden tijdens de carnaval. Voor een feestelijke carnavals look.

 

Carnaval15 gewoonWaterGranaatappelsap

We dronken ook veul water gene koffie, koffie of thee, dat onttrekt
water aan je lichaam  en dat wil je niet.
Tegenwoordig drink ik veel granaatappelsap maar dat doe ik om een heel andere
reden het is niet allen lekker maar granaatappel goed is voor je libido.
Een grote fruitmand doet ook wonderen.

 

Antikaterdrankje

Tegen de Kater drink je
avonds voor het slapen het best een paar glazen water. Ook lekker en goed om
overdag mee te beginnen is een antikaterdrankje
Meng in een blender, 1 dl yoghurt met 2 dl tomatensap en 1 eetlepel selderijblaadjes, tot een schuimige
drank. Breng de shake op smaak met zout, peper en wat tabasco.

 

 


Haringsla uit het Receptenboek van Wittop Koning uit 1906

Carnaval is voor de Brabander echt zo’n feestje om uit te pakken, oe eigen uit te dossen, om zo oe eigen van de mooiste kant te laten zien. Maar dat is vooral buitenkantje, ik ga het over het inwendige hebben, over een gezonde carnavalshap. Nie te moeilijk en op alle momenten van de dag toe te passen. Op twitter heb ik een oproepje gedaan wat de carnavalsvierder zoal eet en dan komen ze met Boerenmoes worst. Nou ik zie die mannen bij mij aan de bar toch echt wel bleekjes worden. dus speciaal voor die gasten hebben we vandaag,,,,,, de gezonde carnavalshap Haringsalade.

En! van te voren klaar te maken.

Wat hebben we nodig?

Een moeder, vriendin of vrouw die het voor je wil maken.
500 gr aardappelen, geschild, in kleine blokjes gesneden 4 flinke gekookte rode bieten

6 zoute haringen, schoongemaakt 1 uitje ( of 50 gr zilveruitjes)  4 middelgrote augurken in kleine blokjes

1 appel 4 eetlepels lekker mayonaise (geen frietsaus dus)  Scheutje azijn(van de augurkjes)

1 bekertje zure room peper uit de molen en wat zout

HaringHoe te maken?

Kook de aardappelen af in ruim water met een beetje zout.

Snij de gekookte bietjes, augurkjes en de appel in gelijke blokjes als de aardappel. Snipper de ui en snij de haring ook in blokjes.

Dit alles en nu komt het, voorzichtig mengen in een grote kom, zo als de Engelse zeggen “to Dress a Salad”.

Maak van de mayonaise en de azijn samen met de zure room een lekker sausje en roer de saus voorzichtig door de salade.

Hij smaakt echt het lekkerst al je hem een dag van te voren maakt

Serveren met gekookte eieren en die dikke sneeën bruinbrood van de bakker.                                                       

 

Gezonde Kroeghap Hangend aan de toog na afloop van de grote carnavalsoptocht met een pilsje in de hand en in goed gezelschap is het moeilijk om op tijd thuis aan te schuiven. Ik weet het het is niet netjes maar als de snelle hap in de kroeg met liefde is klaargemaakt en dan ook nog gezond is? Ja wat doe de dan?

Wat heb je nodig

Een toog met maten, donker bruin vloerbrood opgesneden roomboter 2 plakken rauwe ham

(Kan ook met gerookte gepeperde makreel)

Sla, tomaat, augurk. Salade van gekookte blokjes aardappel met chorizo, bladselderij, lepel mayonaise.

Hoe te maken

Het recept per e-mail driedagen van te voren sturen naar je favoriete kroeg.

De kastelein kan dan te voren enkele bonken schillen en die in blokjes snijden om ze vervolgens beet gaar koken. Afgieten en aflaten koelen. Snij enkele dikke plakken chorizo op de snijmachine en snij deze dan in blokjes. Snij 2 mooi dikke sneeën van het brood besmeren met roomboter en belegen met rucola sla, hierop 2 plakjes rauwe ham en garneren met lange plakjes augurk en tomaat.

Leg nu de tweede bruine besmeerde snee er op en het feest kan beginnen want jij blijft binnen.

 Carnaval15 schotel

 

Carnaval2015

Carnavalsspecialiteiten

carnavalOB

 

De Brabantse carnavalskeuken heeft zo maar een paar traditionele carnavalsspecialiteiten bij onze Limburgse vrienden is dat wat uitgebreider. Zoervleisj’ (zuurvlees) of een zoete ‘nonnevot’.

Voorbereiding
Een goed begin is het halve werk dus gaan eerst smullen en dat doen we tot dinsdag avond 12 uur tjs dan is dat feestje weer gedaan. Bij ons thuis was de ochtend altijd heel belangrijk, ons ma stand al dagen van te voren te koken en maakte dan gebakken lever in saus met veul uien. De haringsla stond in grote bakken klaar in de koelkast en de goed gevulde kippensoep geurde door het hele huis.  Stoof veel stoofvlees stond er klaar lekker met verse friet. Bijna net zo lekker als kippendijen die me aan de buurmeisjes deden denken. Dikke sneeën zelf gebakken bruin brood met roomboter en gebakken bloedworst voor tussendoor.

 

 Pieter Brueghel

Maar als je dan het schilderij ‘het gevecht tussen carnaval en vasten’ van Pieter Brueghel de Jonge, de oudste zoon van Pieter Bruegel bekijkt dan zie je veel vis en brood afgebeeld. De vette, vadsige Carnaval vierder met zijn dikke buik, zittend op een bierton, trekt ten strijde tegen de raatmagere oude vrouw van de Vasten. Het gaat hier om de tegenstelling tussen smullen en vasten.
Of een heerlijke stamppot met verschillende soorten wortel en doperweten erdoor de bekende Confetti Stamppot.



Carnaval15 Top1

Granaatappelsap

We dronken ook veul water gene koffie, koffie of thee, dat onttrekt water aan je lichaam en dat wil je niet. Tegenwoordig drink ik veel granaatappelsap maar dat doe ik om een heel andere reden het is niet allen lekker maar granaatappel goed is voor je libido.
Een grote fruitmand doet ook wonderen.

 

 

 

Carnavalsdrukte
Ge kunt het er maar druik mèè hebben

  Eten met Confetti

 
 carnaval 15 Pieter Bruegel1

 'het gevecht tussen carnaval en vasten' van Pieter Brueghel de Jonge

Neem een goed ontbijt

Ook al heb je ‘s morgens niet zo’n trek in eten. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, zéker tijdens carnaval. Een goed ontbijt bestaat uit 2 sneetjes bruin- of volkorenbrood, belegd met kaas, vleeswaren of zoet beleg. Als je dan in de buurt van Oisterwijk woont koop je brood bij Robèrt van Beckhoven, hij maakt bruin brood met La Trappe kijk dan heb je wat.  Abdij brood is te koop in de oude Leerfabriek een prachtige locatie.

Dijenkletser
Tijdens de carnaval moet ik altijd weer terug denken aan mijn eerste cola bal. Vol goede moed naar het grote feest, de plaatselijke muziek was nog niet echt bij me door gedrongen maar Rosamunde van Dennie Christian ja die wel. Al hossend en kijkend naar mijn buurmeisjes wist ik het meteen. Er is niks mis met een ouderwetse carnavalskraker, zo'n heerlijke dijenkletser.

Carnaval15 dijenkletser

Kippendijen met been in pikante saus 
Voor 4 personen

8 kippendijen Scheutje olie 1 rode ui 2 knoflooktenen ¼ Spaanse peper
1 glas witte wijn
4 eetlepels
tomatenketchup
Zout en paprikapoeder
Zwarte peper van de molen
Groente
garnituur: Wortel in
plakjes gesneden, haricots verts en gekookte krieltjes
 
 

Hoe te maken?

De dijen bestrooien met paprikapoeder, peper en zout. Dan even aan kleuren in de koekenpan. Voeg hier de gesneden rode ui, de fijn gehakte Spaanse peper en knoflook toe, dit alles blussen met een glas witte wijn. Vervolgens de tomatenketchup toevoegen en het geheel rustig in een afgesloten pan laten garen ( 35 min).

Op een goot bord de afgekookte worteltjes en Haricots verts legen met daarop 2 dijen per persoon. Af garneren met een lepel saus.

 'Feestje mee confetti'

Snij van groene, rode en gele paprika kleine blokjes en strooi dit over je maaltijden tijdens de carnaval. Voor een feestelijke carnavals look.

 

Carnaval15 gewoonWaterGranaatappelsap

We dronken ook veul water gene koffie, koffie of thee, dat onttrekt
water aan je lichaam  en dat wil je niet.
Tegenwoordig drink ik veel granaatappelsap maar dat doe ik om een heel andere
reden het is niet allen lekker maar granaatappel goed is voor je libido.
Een grote fruitmand doet ook wonderen.

 

Antikaterdrankje

Tegen de Kater drink je
avonds voor het slapen het best een paar glazen water. Ook lekker en goed om
overdag mee te beginnen is een antikaterdrankje
Meng in een blender, 1 dl yoghurt met 2 dl tomatensap en 1 eetlepel selderijblaadjes, tot een schuimige
drank. Breng de shake op smaak met zout, peper en wat tabasco.

 

 


Haringsla uit het Receptenboek van Wittop Koning uit 1906

Carnaval is voor de Brabander echt zo’n feestje om uit te pakken, oe eigen uit te dossen, om zo oe eigen van de mooiste kant te laten zien. Maar dat is vooral buitenkantje, ik ga het over het inwendige hebben, over een gezonde carnavalshap. Nie te moeilijk en op alle momenten van de dag toe te passen. Op twitter heb ik een oproepje gedaan wat de carnavalsvierder zoal eet en dan komen ze met Boerenmoes worst. Nou ik zie die mannen bij mij aan de bar toch echt wel bleekjes worden. dus speciaal voor die gasten hebben we vandaag,,,,,, de gezonde carnavalshap Haringsalade.

En! van te voren klaar te maken.

Wat hebben we nodig?

Een moeder, vriendin of vrouw die het voor je wil maken.
500 gr aardappelen, geschild, in kleine blokjes gesneden 4 flinke gekookte rode bieten

6 zoute haringen, schoongemaakt 1 uitje ( of 50 gr zilveruitjes)  4 middelgrote augurken in kleine blokjes

1 appel 4 eetlepels lekker mayonaise (geen frietsaus dus)  Scheutje azijn(van de augurkjes)

1 bekertje zure room peper uit de molen en wat zout

Carnaval15 HaringslaHoe te maken?

Kook de aardappelen af in ruim water met een beetje zout.

Snij de gekookte bietjes, augurkjes en de appel in gelijke blokjes als de aardappel. Snipper de ui en snij de haring ook in blokjes.

Dit alles en nu komt het, voorzichtig mengen in een grote kom, zo als de Engelse zeggen “to Dress a Salad”.

Maak van de mayonaise en de azijn samen met de zure room een lekker sausje en roer de saus voorzichtig door de salade.

Hij smaakt echt het lekkerst al je hem een dag van te voren maakt

Serveren met gekookte eieren en die dikke sneeën bruinbrood van de bakker.                                                       

 

Gezonde Kroeghap Hangend aan de toog na afloop van de grote carnavalsoptocht met een pilsje in de hand en in goed gezelschap is het moeilijk om op tijd thuis aan te schuiven. Ik weet het het is niet netjes maar als de snelle hap in de kroeg met liefde is klaargemaakt en dan ook nog gezond is? Ja wat doe de dan?

Wat heb je nodig

Een toog met maten, donker bruin vloerbrood opgesneden roomboter 2 plakken rauwe ham

(Kan ook met gerookte gepeperde makreel)

Sla, tomaat, augurk. Salade van gekookte blokjes aardappel met chorizo, bladselderij, lepel mayonaise.

Hoe te maken

Het recept per e-mail driedagen van te voren sturen naar je favoriete kroeg.

De kastelein kan dan te voren enkele bonken schillen en die in blokjes snijden om ze vervolgens beet gaar koken. Afgieten en aflaten koelen. Snij enkele dikke plakken chorizo op de snijmachine en snij deze dan in blokjes. Snij 2 mooi dikke sneeën van het brood besmeren met roomboter en belegen met rucola sla, hierop 2 plakjes rauwe ham en garneren met lange plakjes augurk en tomaat.

Leg nu de tweede bruine besmeerde snee er op en het feest kan beginnen want jij blijft binnen.

 Carnaval15 schotel

 

Impression

 

menu bio

BIO

menu services

TROUWEN

slowfood menu

SLOW FOOD

menu slowfood

LOCATIES

 

Nieuws

Theatertour Guus
Koken voor de crew

Altijd weer een feest
Klik [HIER]

 augustus de Schroef Zunder

ConcertJan de Bruin
Klik [hier]


Trouwen in de Schroef

In het theater van Zundert
De prachtige Corso zaal
klik [HIER]

 

ART-DINER

Graffiti koken in een kunstgalerie
Kunstenaars en koks een pot nat
Gerechten als een schilderspalet

Klik [hier]

 

Gewoon leuke dingen



Roosendaal lezing
[Klik Hier]

BNdeStem  
ARTVARK[Klik Hier]

Stoof in Kriekenbier
[Klik Hier]

Alle recepten op een rij bij 
Omroep Brabant [Klik Hier]

eten is emotie

 

Bruiloftsdiner in de tuin van Mariadal02

 

HET IS MEER DAN DE JUISTE INGREDIËNTEN
SAMENVOEGEN TOT EEN FRAAI GERECHT.

HET IS HET COMPONEREN MET GEUREN EN KLEUREN,
MET SFEREN EN SPEELSE GERECHTEN,
OM ZO TOT EEN MOOIE TAFELSYMPHONIE TE KOMEN.

Peter Kesseler

Kesseler 

Private dinner

 

Cuisine Comilfau

 
Arrangementen verzorgd door Peter Kesseler


Dat willen we eigenlijk toch allemaal.
            private dinner
maar dan anders. Tussen de appelbomen of in een oude fabriekshal of gewoon bij u thuis. Peter Kesseler kan op bijna alle plaatsen zijn creatieve kook kunsten uitvoeren. Voor kleiner groepen tot grote gezelschappen omlijst met muziek en dans. De gerechten worden zorgvuldig gekozen, koken vanuit de seizoenen. Streekgerechten opnieuw beleven met het genot van de Brabantse bieren waar we best trots op mogen zijn.

Speciale menu wensen?
Vegetarisch of andere verzoeken laat het me weten en ik maak er iets moois van.
 
Met culinaire groet
 
Peter Kesseler


Pulpo1

Art Diner Slowfood and crazy jazz

BenjaminSchoen

In The Gallery

We ontvangen u graag in de Art Gallery van Benjamin Scheltema te Roosendaal.
Omringd door kunst serveren we samen met de kunstenaar de kleurrijke smaakvolle gerechten.
 

  

Graffiti Menu
 

Ontvangst met een glas champagne

Coquilles, rode en gele bietjes

Octopus, pastinaak, bloedworst, rodekool saus

Livar buikspek, doperweten, knolselderij
 

Eendenborst, geelwortel, wortel risotto
 

Graffiti dessert met sabayon van perzikbier

 
Koffie met een snoepwinkeltje



HuizeHazzelt 1

 

Nieuws

Nieuws

 Jan de Bruin2

1 augustus concert met Jan de Bruin 

Dutch Cuisine01

Tijdens Gastvrij Rotterdam me aangesloten bij Dutch Cuisine met dank aan Jac Wezenbeek.

 

Ravelijnlezing

Tijdens de borrel van de Ravelijnlezing presenteren we de “Tournedont” het gerecht van de toekomst

  

Asperges inmaken

Aspergeseizoen voorbij: Het 'witte goud' inmaken, meer recepten bij Omroep Brabant 

 

Seppe01

Ook dit jaar staan we weer met een POP-UP restaurant tussen de auto’s en vliegtuigen

   

Guus

We rijden met het hele team van Guus Meeuwis het hele land. Crew Catering op z’n best

  

Pinkpop  een muzikaal liefdesverhaal - Toneelgroep Maastricht  foto Ben van Duin 1

Koken voor de crew van de twee samenwerkende Limburgse groepen Toneelgroep Maastricht
en Rowwen Hèze. 
Voor de voorstelling PINK_POP. de band schreef de liedjes en speelde live op
het toneel. Kippenvel. 
Met Huub Stapel en Henriëtte Tol regie van Servé Hermans

 

 Rabobank4

'Banking for Food' een smaakvolle Coöperatieavond Rabobank Bergen op zoom en Roosendaal.
Samen met Kees Palinckx en Sándor Schiferli.

 

 Wijnhuis de Blauwe Camer2

We hebben in 2017 de zusters Norbertinessen van priorij Sint-Catharinadal geholpen met het 
restaurant de Blauwe Camer op te starten. Koken vanuit de moestuin, Slowfood in optima forma.

BrandLoyalty04
In opdracht van Marc van Laere producties Koken crew BrandLoyalty Disneyland Parijs  

 
Groene BBQ 01
De Groenen BBQ in de tuin van de winkel van het land 

DomArte
Diner Galerie Dom Arte expositie Armando

Bruiloft
Bruiloft in de tuin Mariadal

Concertgebouw

Rob de Nijs Jubileumconcert 75 jaar in het Concertgebouw Amsterdam



bij Arjan v Dijkgroep

Show koken bij de Arjan van Dijkgroep 

BVR ontbijt in de kring

Ontbijt in schouwburg de Kring voor BVR

  

VerkadeuisPosters2

 Oud nieuws kan ook nog wel een leuk zijn 

 

 

Meer artikelen...

Gewoon leuke dingen

Roosendaal lezing [Klik Hier]

BNdeStem  ARTVARK[Klik Hier]

Stoof in Kriekenbier [Klik Hier]

Alle recepten op een rij bij Omroep Brabant [Klik Hier]