Goed, eerlijk en heerlijk eten maken, dat is wat ik doe.


Biologische catering
Goed, eerlijk en heerlijk eten maken, dat is wat ik doe in mijn keuken. Ingrediënten van goede oorsprong, liefst uit de buurt. Biologische catering. Dat zit in mijn DNA.
Die zoektocht naar wat we nu goede voeding noemen kwam al vroeg op mijn pad. Als klein menneke sprong ik op de fiets naar de boer voor de spruiten, witlof en grote stronken boerenkool.
Farm to Table
Koken van farm to table is een term die je nu veelvuldig hoort. In gewoon Nederlands: van boer tot bord. Dat werd mij al met de paplepel ingegeven.
Wij koken met ingrediënten die vers, biologisch en waar mogelijk van het seizoen zijn of uit de streek komen.
Denk aan de groenten uit de moestuin van Sint Catharinadal, Huttentutolie uit Teteringen, aardbeien van de Familie Goetstouwers uit Sprundel: allemaal parels.
Dat proef je!


Het beleven van eerlijk en heerlijk eten
En je verder nergens druk over maken. Jou ontzorgen is onze specialiteit. Graag maken we niet alleen van jouw eten een belevenis, maar zorgen we ook voor sfeervolle aankleding. Van gezellige gedekte tafels tot het serveren van bijpassende biologische wijnen, bieren en limonades.
Het verzorgen van een lunch of diner tijdens een meeting of vergadering kan al vanaf vijftien personen. Neem vrijblijvend contact op voor advies en de uitgebreide mogelijkheden.
Vegetarische, vegan of biologische catering
Ben je op zoek naar vegetarische, vegan of een biologische catering in de omgeving van Breda? Neem dan contact met me op.
Het verzorgen van een lunch of diner tijdens een meting of vergadering kan al vanaf vijftien personen. Er zijn vele mogelijkheden. Zolang het binnen onze filosofie past denken we graag mee en doen we een voorstel.


Biologische catering
Vraag informatie aan.
Onze boeren



De maaltijden tijdens de twee dagen durende trainingen zijn een echte boost voor de cursisten.
Heerlijk gegeten. Wat Peter met al die groenten maakt is nooit saai.
Nog bedankt voor de goede verzorging van ons 35-jarig jubileum. Het was echt TOP! .
We hebben erg leuke reacties gekregen op deze dag en avond. Het was dus erg geslaagd!
Mede namens Albertina bedank ik jou voor de potjes Geroezemoes van de appels uit de kloostertuin van Mariadal.
Leuk en lekker!
Hoe betrouwbaar is biologisch?
Dat biologische producten wettelijk beschermd zijn mag duidelijk zijn. Je herkent ze aan het Europese Bio-keurmerk op het product. Als biologische catering ga ik nog verder en heb dan ook een goed contact met de leveranciers. We gaan bij ze op bezoek om de producten te bekijken zodat we er absoluut zeker van zijn.
Hoe diervriendelijk is kaas?
Eigenlijk helemaal niet. In veel Nederlandse kazen zit dierlijk stremsel. Dat is gemaakt van de maag van een kalfje. Om kaas te maken hebben we 10 liter melk nodig voor 1 kilo kaas. Daarnaast hebben we ook een overschot aan stierkalfjes.
Wij kopen ons rundvlees enkel van boerderij Heining & Hoef. Zij voeden buiten de stierkalfjes tot twee of drie jaar op. Zo verwerken we dus eigenlijk het restproduct van melk.
Heb je vlees echt nodig?
Nee, zeker niet als je voldoende peulvruchten en bonen eet en oplet dat je vitamine B12 binnen krijgt. Een goed stukje vlees is natuurlijk wel lekker. Kies daarom altijd voor het Beter Leven keurmerk van Nederlandse runderen. Of koop bijvoorbeeld varkensvlees van het Limburgse kloostervarken Livar.
Voor jouw (bruiloft)catering kan ik een geheel vegetarisch menu maken.
Hoe eet je goedkoop en gezond?
Doe net zoals wij voor onze catering: koop in bij de boerderijwinkels bij je in de buurt en koop alleen seizoensgebonden producten. Niet bang zijn om veel in huis te halen. Stevige verse bloemkool bijvoorbeeld blijft koel bewaard in je kelderkast lang goed.
Verwerk je producten op verschillende manieren. Van de bloemkool kook je de roosjes, dan weer als plak gekruid met olie in de oven en de stronken in de soep met een aardappeltje. Bedenk zelf meer mogelijkheden. Succes!
Hoe herken ik biologische producten?
Biologische producten zijn te herkennen aan het EU-logo voor biologische productie. Het EU-logo voor biologische productie is voor alle biologische producten die in de Europese Unie (EU) zijn gemaakt. Het logo mag alleen op een product staan als het product voor minimaal 95% uit biologische ingrediënten bestaat. Naast het verplichte EU-logo mogen bedrijven andere logo’s aanbrengen op de verpakking, wanneer zij aanvullende eisen stellen zoals het Nederlandse EKO-keurmerk.
Hoe worden onze Livar Kloostervarkens geslacht?
Alle Livarvarkens die wij in onze catering gebruiken worden geslacht in een kleinschalig slachthuis waar vakmensen zorg dragen voor de correcte slacht van de dieren. Dit slachthuis ligt op korte rijafstand van de boerderijen.
De gehele keten van Livar is gecertificeerd met het 3-sterren Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming. Dit houdt in dat ook het slachthuis aan deze eisen moet voldoen. Naast de strenge Nederlandse wettelijke eisen, voldoet het slachthuis waar de Livarvarkens worden geslacht ook aan de extra eisen die worden gesteld in het kader van het Beter Leven Keurmerk. Dit houdt onder meer in dat in het slachthuis altijd een animal welfare officer aanwezig is, die speciaal is opgeleid om toezicht te houden op het dierenwelzijn van de te slachten dieren tijdens het slachtproces. Verder hebben alle medewerkers die met de dieren omgaan een dierenwelzijnsopleiding gevolgd. En natuurlijk worden de varkens gekeurd door een dierenarts.
Doordat de gehele keten is gecertificeerd met het 3-sterren Beter Leven Keurmerk, betekent dit automatisch dat de extra eisen door een onafhankelijke organisatie worden gecontroleerd door middel van aangekondigde en onaangekondigde controles.
Door op deze manier samen te werken met zowel slachthuis als dierenbescherming zorgen ze ervoor dat de dieren op een waardige manier geslacht worden.
Is biologisch boeren beter?
Bij biologische landbouw zal de bodem steeds weer een beetje beter worden. De bodem krijgt meer organische stoffen terug. Wij werken nu ook samen met enkele voedselbossen uit de omgeving. Een totale verandering van landbouw, maar een schitterende uitdaging. De opbrengst per vierkante mater zal in de biologische landbouw altijd achter blijven en daarom blijven we helaas afhankelijk van grootschalige landbouw.
Verticale landbouw kan een revolutie teweegbrengen in de productie van verse groenten. Door gewassen in lagen te telen onder gecontroleerde omstandigheden, kunnen garanties worden gegeven over de hoeveelheid en de kwaliteit van de productie, elke dag van het jaar, onafhankelijk van het weer en klimaat(verandering).
Welke kip kan ik het beste kopen?
Poule de Bresse is zeker de beste kip ter wereld. De kip heeft zelfs het AOC-zegel. Dit staat voor Appellation d'Origine Controlée en betekent dat het een uniek product is en niet nagemaakt mag worden. De Bressekip wordt gevoerd met tarwe, maïs en karnemelk. Ze lopen vrij en hebben tien vierkante meter leefruimte per kip. Op deze manier krijg je dus die unieke, zachte en smaakvolle kip.
Een goed alternatief is het Label Rouge. Dit is een kip die honderd dagen kip heeft geleefd. Wij kopen meestal deze. Dit label gaat veel verder dan de drie sterren van het Beter Leven keurmerk. De kippen hebben zoals gezegd een leeftijd van minimaal honderd dagen. Dit betekent dus ook dat deze kippen groter zijn en meer vlees op de botten hebben. Ze wegen rond de 2,3 kilo. Voor kleinere groepen kopen we het Brabantse Chaamse Hoen of de Kraaikop.
Is vlees van de slager beter?
Kort gezegd: ja. De slager snijdt zijn eigen delen uit en deze worden niet verpakt in zakken met gas om de houdbaarheid te verlengen. Daarnaast kiest de slager voor het Beter Leven vlees.
Ik wil op mijn bruiloft een biologisch menu. Kan dat?
Ja, dat kan zeker! Onze hele werkwijze is gericht op duurzaamheid. Biologisch koken zit in ons DNA. Jullie huwelijksdiner kunnen we daarom zeker verzorgen. We werken immers al lange tijd samen met biologische boeren en telers.
Hoe gebruik je biologische producten in de catering?
We gaan zelfs een stapje verder. We gebruiken in onze catering bijna alleen producten binnen een straal van 40 kilometer rondom Breda. Helaas lukt dat niet altijd en zeker niet met de wijnen. Wel is ons uitgangspunt altijd koken met de seizoenen. Dus geen aardbeien middenin de winter.
Kun je met biologische groenten een feestmaal maken?
Groenten zien er al feestelijk uit op de Brabantse akkers of in de moestuin van Sint Catharinadal te Oosterhout. Ik zeg altijd: hoe meer we ermee doen, hoe slechter het wordt. We gaan diep in op de smaken van de groenten en hun fraaie kleuren. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Ik zoek een biologisch walking dinner. Kan dat?
Een walking dinner geeft zo veel mogelijkheden om je gasten eens wat anders te laten zien en in dit geval ook te laten proeven.
We verzorgen al walking dinners geheel in biologische stijl. We komen vaak uit op een 12-gangen veganistisch diner met alleen ingrediënten uit de directe omgeving. Zelfs de olijfolie vervangen we door de Brabantse Huttentutolie.