“Goed, eerlijk en heerlijk eten maken dat is wat ik doe”

Peter geeft uitleg over paddenstoelen

Biologische catering

Goed, eerlijk en heerlijk eten maken dat is wat ik doe in mijn keuken. Biologische catering. Dat zit in mijn DNA.

Die zoektocht naar wat we nu “goede voeding” noemen kwam al op mijn pad als klein menneke bij ons thuis. Met de fiets naar de boer voor de spruiten, witlof en vooral grote trossen boerenkool.

Farm to Table

Koken van “Farm to Table” een term van huidige influencers werd mij al met de paplepel ingegeven.

Wij koken met ingrediënten die vers, biologisch en waar mogelijk van het seizoen of uit de streek komen.

De groenten uit de moestuin van Sint Catharinadal of de Huttentutolie uit Teteringen, en dan nog de aardbeien van de Familie Goetstouwers uit Sprundel het zijn allemaal parels.

Dat proef je!

Tafel vol verse steekproducten bij de boer
Voorgerecht met wortel asperge en biet

Het beleven van eerlijk en heerlijk eten

Het beleven van eerlijk en heerlijk eten en je verder nergens zorgen over maken, jou ontzorgen is onze specialiteit. Graag maken we niet alleen van jouw eten een belevenis, maar zorgen we ook voor sfeervolle aankleding. Van gezellige gedekte tafels tot het serveren van bijpassende biologische wijnen, bieren en limonades.

Het verzorgen van een lunch of diner tijdens een meeting of vergadering kan al vanaf 15 personen. Neem vrijblijvend contact op voor advies en de uitgebreide mogelijkheden.

Vegetarische, vegan of biologische catering

Ben je op zoek naar vegetarische, vegan of een biologische catering in de omgeving van Breda?
Neem dan contact met me op.
Het verzorgen van een lunch of diner gerechten tijdens een meting of vergadering kan al vanaf 15 personen. Er zijn vele mogelijkheden zolang het binnen onze filosofie past denken we graag mee en maken we een passend voorstel.

groene witte asperges van de gril
kastanjeboleet uit de omgeving van Breda

Biologische catering

Vraag informatie aan.

Onze boeren

Hopscheuten menu met Westvleteren voor de saus
Voorgerecht met wortel asperge en biet
ingrediënten Kookworkshop bij de boer

Dat biologische producten wettelijk beschermd zijn mag duidelijk zijn, je herkent deze aan het Europese Bio-keurmerk op het product. Als biologische catering ga ik nog verder en heb dan ook een goed contact met de leveranciers. We gaan bij ze op bezoek om de producten te bekijken zodat we er absoluut zeker van zijn.

Eigenlijk helemaal niet. In veel Nederlandse kazen zit dierlijk stremsel dat is gemaakt van de maag van een kalfje. Om kaas te maken hebben we dus ook 10 liter melk nodig voor 1 kg kaas. Daarnaast hebben we ook een overschot aan stierkalfjes. Wij kopen ons rundvlees enkel van boerderij Heining & Hoef. Zij voeden de stierkalfjes buiten tot twee drie jaar op en zo verwerken we dus eigenlijk het restproduct van melk.

Nee zeker niet als je voldoende peulvruchten en bonen eet en oplet dat je vitamine B12 binnen krijgt. Maar een goed stukje vlees is natuurlijk wel lekker. kies daarom altijd voor het Beter Leven vlees van Nederlandse runderen en bijvoorbeeld varkensvlees van het Limburgse kloostervarken Livar.

Voor jouw bruiloft catering kan ik een geheel vegetarisch menu voorschotelen.

Doe net zoals wij voor onze catering, koop in bij de boerderijwinkels bij je in de buurt en koop alleen seizoensgebonden producten. Niet bang zijn om meer in huis te halen, stevige verse bloemkool blijft koel bewaard in je kelderkast lang goed. Verwerk je producten op verschillende manieren. De bloemkool als roosjes gekookt, dan als plak gekruid met olie in de oven en de stronken in de soep met een aardappeltje. Succes en bedenk zelf meer mogelijkheden.

Biologische producten zijn te herkennen aan het EU-logo voor biologische productie. Het EU-logo voor biologische productie is voor alle biologische producten die in de Europese Unie (EU) zijn gemaakt. Het logo mag alleen op een product staan als het product voor minimaal 95% uit biologische ingrediënten bestaat. Naast het verplichte EU-logo mogen bedrijven andere logo’s aanbrengen op de verpakking, wanneer zij aanvullende eisen stellen zoals het Nederlandse EKO-keurmerk.

Alle Livarvarkens die wij in onze catering gebruiken ,worden geslacht in een kleinschalig slachthuis waar vakmensen zorg dragen voor de correcte slacht van onze dieren. Dit slachthuis ligt op korte rijafstand van onze boerderijen.

De gehele keten van Livar is gecertificeerd met het Beter Leven Keurmerk 3 sterren van de Dierenbescherming. Dit houdt in dat ook het slachthuis aan deze eisen moet voldoen. Naast de strenge Nederlandse wettelijke eisen, voldoet het slachthuis waar de Livarvarkens worden geslacht, dus ook aan de extra eisen die worden gesteld in het kader van het Beter Leven Keurmerk. Dit houdt onder meer in dat in het slachthuis altijd een 'Animal welfare officer' aanwezig is, die speciaal is opgeleid om toezicht te houden op het dierenwelzijn van de te slachten dieren tijdens het slachtproces. Verder hebben alle medewerkers die met de dieren omgaan een dierenwelzijnsopleiding gevolgd. En natuurlijk worden de varkens gekeurd door een dierenarts.

Doordat de gehele keten is gecertificeerd met het Beter Leven Keurmerk 3 sterren, betekent dit automatisch dat de extra eisen door een onafhankelijke organisatie worden gecontroleerd door middel van aangekondigde en onaangekondigde controles.

Door op deze manier samen te werken met zowel slachthuis als dierenbescherming zorgen wij er maximaal voor dat de dieren op een waardige manier geslacht worden. Dus zonder stress en pijn, dat is wat wij belangrijk vinden!

Bij biologische landbouw zal de bodem steeds weer een beetje beter worden de bodem krijgt meer organische stof. Wij werken nu ook met enkele voedselbossen uit de omgeving samen. Een totale verandering van landbouw maar een schitterende uitdaging. De opbrengst per vierkante mater zal in de biologische landbouw altijd achter blijven en daarom blijven we helaas afhankelijk van grootschalige landbouw.

Verticale landbouw kan een revolutie teweegbrengen in de productie van verse groenten. Door gewassen in lagen te telen onder gecontroleerde omstandigheden, kunnen garanties worden gegeven over de hoeveelheid en de kwaliteit van de productie, elke dag van het jaar, onafhankelijk van het weer en klimaat(verandering).

Poule de Bresse is zeker de beste kip ter wereld. De kip heeft zelfs het AOC-zegel. De Bressekip wordt gevoerd met tarwe, maïs en karnemelk. Ze lopen vrij en hebben 10m2 leefruimte per kip. Op deze manier krijg je dus die unieke zachte smaakvolle kip.

Een goed alternatief is het Label Rouge deze 100 dagen kip is een kip die lang heeft geleefd. Wij kopen meestal het Label Rouge keurmerk. Het gaat veel verder dan het drie *** Beter Leven keurmerk. De kippen hebben zoals gezegd, een leeftijd van minimaal 100 dagen. Dit betekent dus ook dat deze kippen groter zijn geworden en meer vlees op het karkas hebben. Ze wegen rond de 2,3 kilo. Voor kleinere groepen kopen we de Brabantse Chaamse Hoen of de Kraaikop.

Wij gebruiken het vlees van De Bressekip in onze maaltijden. Wil je een speciaal diner op jouw bruiloft? Wij kunnen een volledig biologisch diner samenstellen.

Kort gezegd: JA. Altijd de slager als vakman snijdt zijn eigen delen uit en deze worden niet verpakt in zakken met gas om de houdbaarheid te verlengen. Daarnaast kiest de slager voor het 'beter leven' vlees.

Ja dat kan zeker, onze hele werkwijze is gericht op duurzaamheid, biologisch koken zit in ons DNA. Jullie huwelijksdiner kunnen we daarom zeker verzorgen. We werken immers al lange tijd met biologische boeren en telers.

We gaan zelfs een stapje verder, we gebruiken in onze catering slechts alleen producten binnen een straal van 40 km vanuit Breda. Helaas lukt dat niet altijd zeker niet met de wijnen. Voor de keuken is het fantastisch om zo te werken. Altijd met de seizoenen mee. Heerlijk!

Groenten zien er al feestelijk uit als ze op onze Brabantse akkers staan of in de moestuin van Sint Catharinadal te Oosterhout. Ik zeg altijd hoe meer we er mee doen hoe slechter het gaat worden. We gaan diep in op de smaken van de groenten en hun fraaie kleuren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een walking dinner geeft zo veel mogelijkheden om je gasten eens wat anders te laten zien en in dit geval te laten proeven. We verzorgen al walking dinners geheel in biologische stijl en komen dan nog vaker uit op een 12 gangen veganistisch diner met alleen ingrediënten uit de directe omgeving. Zells de olijfolie vervangen en nemen daar de Huttentutolie voor mee.