BIO

menu bio

Geboren in 1960 te Overasselt.

Na de koksopleiding in Breda afgerond te hebben via “de Zwaan” in Etten-leur begonnen met mijn horeca avontuur.Auberge de Arent Breda

Gewerkt bij “de Boswachter”  in het Liesbos , “de Fazanterie” in Ulvenhout en terecht gekomen bij Meester kok Leon Ribbens
en Jan Stevens, exploitant van Auberge ‘De Arent’ op de hoek van de Reigerstraat/Schoolstraat Breda.

 

Op naar Parijs om mijn gastronomische kennis op het culinaire gebied uit te breiden.
Vervolgens naar Bretagne om bij Georges Coquin in het gelijknamige restaurant te werken.

Leon Ribbens Meesterkok
Leon Ribbens Meester-kok

Via Berlijn (het culturele hart van Europa) naar het Sheraton aan het Rogierplein te Brussel.

Eenmaal terug in Nederland kwam ik op een hele vreemde manier bij Arjan van Dijk terecht. Niet alleen in de keuken was het werk bijzonder maar om samen te werken met Roy Grünewald in het artistieke team samen met Kees van de Koppel en Henk Dijkema was te gek.

Alles leuk maar na vier jaar ging de reis naar Leiden waar ik bij “la Grand” aan de Herengracht kwam te werken een Neerlands Disch met de Leidse streekproducten. En het eerste middeleeuws bierfestival aan de Oude Rijn was een feit.

In Rotterdam voor Harry van de Wiel het “Doelen-café” op poten gezet. Hier kwam de liefde voor muziek nog meer boven drijven. veel jazz concerten mogen organiseren maar de topper was zeker het openlucht bioscoop festijn op het Schouwburgplein.

Roosendaal Jazz Muziek toneel Het Verkadehuis  in Roosendaal was mijn eerste eigen zaak waar muziek, cabaret en toneel
een belangrijke rol hadden. Het driedaagse jeu-de-boules toernooi, het Popfestival in
het Vrouwenhof en het Kaaijazzfestival, alles passeerde hier de revue.

 

Klik hier voor het oude programma 

 

Het Klooster in? Frans van Oorschot had de vraag bij mij weggelegd om in het voormalige Klooster Mariadal in Roosendaal
te gaan wonen en daar dan op zijn eigen wijze invulling te geven aan de ruimte en de cultuur.Mariadal Roosendaal

Dat heeft gedeeltelijk gewerkt, concerten en toneeluitvoeringen werden mondjesmaat toegelaten.
Maar hij vond altijd wel een weg om de bureaucratie te omzeilen.

Met Jan Willem Rozenboom takelde hij de grote concertvleugel binnen en zijn er de opnames gestart  voor een prachtige CD.
Crew catering voor Rob de Nijs, Rowwen Hèze, Guus Meeuwis en nog vele andere.

 

Catharinadal MoestuinOosterhoutOpstarten restaurant “De Blauwe Camer” Oosterhout bij de zusters van Sint Catharinadal
Koken met alles wat uit de moestuin kwam….

Het was een geweldige ervaring  om met de Zusters te werken.
De tuin vertelde me wat er de volgende morgen op het menu kwam.

Exploiteren van het cultuurcentrum “De Schroef” in Zundert.
Op verzoek van de gemeente Zundert.

Gastkok bij “Brack” Breda. Een samenwerking van brouwerij Ramses en brouwerij Bliksem en Bredase Bomen van Tim.

Nu vanuit het Culinaire Aterlier in Bavel het ontwikkelen van nieuwe concepten en het verzorgen van totaal catering.

 

GTS Breda
Leo Ernst Foto Johan van Gorp