Biografie Peter Kesseler

Geboren in 1960 te Overasselt. Als klein menneke fietste ik al van hot naar her om verse groenten en fruit bij de boer te halen. Na de koksopleiding in Breda afgerond te hebben begon bij de Zwaan in Etten-Leur mijn horeca-avontuur. 

Ik werkte bij de Boswachter in het Liesbos, de Fazanterie in Ulvenhout en vervolgens bij meesterkoks Leon Ribbens en Jan Stevens; exploitanten van Auberge De Arent op de hoek van de Reigerstraat/Schoolstraat Breda.

Parijs – Berlijn – Brussel

Daarna ging ik naar Parijs om mijn gastronomische kennis op het culinaire gebied uit te breiden. Vervolgens naar Bretagne om bij Georges Coquin in zijn gelijknamige restaurant te werken.

Via Berlijn, voor mij het culturele hart van Europa, naar het Sheraton aan het Rogierplein te Brussel.

Eenmaal terug in Nederland kwam ik op een hele vreemde manier bij Arjan van Dijk terecht. Niet alleen in de keuken was het werk bijzonder. In het artistieke team samenwerken met Roy Grünewald, Kees van de Koppel en Henk Dijkema was te gek.

Alles leuk, maar na vier jaar ging de reis naar Leiden waar ik bij la Grand aan de Herengracht kwam te werken: een Neerlands Disch met Leidse streekproducten. En het eerste middeleeuws bierfestival aan de Oude Rijn was een feit. In Rotterdam heb ik voor Harry van de Wiel het Doelen-café op poten gezet. Hier kwam de liefde voor muziek nog meer bovendrijven. Veel jazzconcerten mogen organiseren, maar de topper was zeker de openluchtbioscoop op het Schouwburgplein.

Het Verkadehuis

Het Verkadehuis in Roosendaal was mijn eerste eigen zaak waar muziek, cabaret en toneel een belangrijke rol hadden. Het driedaagse jeu-de-boules toernooi, T’ofpop popfestival in het Vrouwenhof, Kaaijazzfestival, albumpresentaties van bands, repetities met Rob de Nijs: alles passeerde hier de revue.

Klik hier voor het oude programma.

Auberge de Arent Breda

“Pater Peter”

Ik het klooster in? Frans van Oorschot had de vraag bij mij weggelegd om in het voormalige klooster Mariadal in Roosendaal te gaan wonen en daar dan op eigen wijze invulling te geven aan de ruimte en cultuur.

Dat heeft gedeeltelijk gewerkt. Concerten en toneeluitvoeringen werden mondjesmaat toegelaten. Maar Frans vond altijd wel een weg om de bureaucratie te omzeilen.

Met pianist Jan Willem Rozenboom takelde hij een grote concertvleugel binnen en zijn er opnames gemaakt voor een prachtige cd. Ik startte met crew catering voor artiesten zoals Rob de Nijs, Rowwen Hèze, Guus Meeuwis en vele anderen.

Nieuwe avonturen

Ik startte het restaurant De Blauwe Camer in Oosterhout op. Een mooie plek bij de zusters van het klooster Sint Catharinadal. Het was een geweldige ervaring om met de nonnen te werken. De moestuin vertelde me wat er de volgende morgen op het menu kwam.

Daarna exploiteerde ik het cultuurcentrum De Schroef in Zundert op verzoek van de gemeente.

Ik ben gastkok bij Brack in Breda. Een samenwerking van brouwerij Ramses, brouwerij Bliksem en Bredase Bomen op een rauwe, eigenzinnige plek.

Nu vanuit het Culinaire Atelier in Bavel bezig met het ontwikkelen van nieuwe concepten en het verzorgen van totaalcatering voor particulieren, zakelijke partners en artiesten.

Catharinadal MoestuinOosterhout