Vrijdag 24 maart UITVERKOCHT
De hopscheut, de gekoesterde vrucht van de aarde
Een vroege voorbode van de lente. Het begint eind februari onder de grond en eindigt in het voorjaar als delicatesse in de toprestaurants.
Het oogsten van de scheuten is een manuele arbeid die veel tijd en toewijding vergt, waardoor de groente zeer gegeerd is.
We gaan op ontdekkingsreis naar de fantastische smaak van de hopscheuten.
Rechtstreeks vanuit het Poperingse hoppeland heb ik bij de hopboer een verse voorraad ingekocht. Deze hopboer heeft met veel enthousiasme de hopscheutenteelt tot een kunstvorm verheven.
Ik ga met dat witte goud beeldhouwen of beter gezegd “smaak-componeren”.
Menu 73,– pp
Soepje van aardpeer | hopscheuten | bieslook
Hopscheuten | Saint-Jacques | licht gebonden Westvleteren 12° en roggebroodtoastjes
Hopscheuten | Kraaikop | doperwten | gekonfijte aardappel | Ramses Hop
Panna cotta | witte chocolade | hopscheuten
In Joie de Houblonesse gemarineerde hopscheuten “hopsakee”
De brouwers van BRACK hebben de mooiste bieren voor dit menu uitgezocht.
Zij kunnen ook een prima advies geven en uitleg over de bijpassende bieren.
Geef wel even aan bij de menuwensen of u vlees of vegetarische wil genieten van dit menu.
MENUPRIJS
De menuprijs voor het viergangen hopscheutendiner is € 73,00. De menuprijs is exclusief drankjes,
deze kunnen op de avond zelf afgerekend worden. Betalingen ter plekke uitsluitend mogelijk met pin.
BETALING
Aangezien Het hopscheutenmenu een tijdelijk evenement is, vragen wij je als ‘entree’ de menuprijs vooraf te betalen.
Op deze manier is je reservering definitief.
Meer over hopscheuten lees je hier onder.
Het Laatste Nieuwsblad Waarom zijn hopscheuten maar zo kort in het seizoen én zo duur?
[De familie Boeraeve] staat reeds 5 generaties garant voor kwaliteitshop uit Poperinge.
[document] van Dirck Adriaans van de Donk van 31 maart 1705 St. Michielsgestel.
er werkte 300 hoptelers voor de dorpen Berlicom, Middelrode, Heeswijk, Dinther, St. Michielsgestel en Den Dungen
