Kesseler en Slow Food
Nudge diner Vredespaleis den Haag
Nudge Diner Verdespaleis

Peter Kesseler werkt al jaren met dagverse producten, zó van de bron. Of dat nu in Bretagne was met de langoesten,coquilles en die mooie artisjokken, óf hier in het Zuiden.

Het Livar kloostervarken uit het Limburgse Echt mag zeker niet ontbreken op het menu. Als een echte ambassadeur van dit oervarken weet hij zijn collega’s over te halen om er ook mee te gaan werken.Dit in combinatie met de door hem nooit vergeten groenten op het menu, zorgen voor een traditioneel karakter in een nieuw jasje.
Lekker, Puur & Eerlijk

Op dit moment staan er wereldwijd ruim 1000 producten in de Ark van de Smaak. Carlo Petrini heeft ons uitgedaagd om 10.000 producten

in de Ark van de Smaak te krijgen. Slow Food Nederland heeft deze uitdaging opgepakt. Recentelijk is de Nederlandse Ark verdubbeld. 19 nieuwe producten zijn aan de Ark toegevoegd. In Brabant zijn dat naast de Grijze Boekweit,

het appel ras de Brabantse Bellefleur.

bellefleur   menu bio    BBQ2
Brabantse Bellefleur

De Brabantse Bellefleur is een langzaam groeiende appelboom. Het ras is erg gevoelig voor vruchtboomkanker, veel water en vraagt om een vruchtbare bodem. Het kan veel opbrengst geven maar is sterk onderhevig aan beurtjaren. De groen/geel- rode appeltjes zijn zurig van smaak en veelzijdig te gebruiken als handappel, moesappel en bewaarappel. De bomen vindt men op dit moment voornamelijk bij een handjevol particulieren, o.a. in de tuin van Mariadal.