De Streken van Peter

Op deze pagina wil ik je kennis laten maken met mijn voorliefde voor lokale producten.

Je herkent het wel vanuit jezelf als je ergens op vakantie bent. Je ziet en proeft al die lokale producen in die prachtige omgeving. Ik ben altijd op zoek geweest naar die ultieme smaken. En wat blijkt? Die hebben we hier in Brabant binnen handbereik.

Brabantse Huttentut olie

Een mooi voorbeeld hiervan is de Huttentut olie. Hoe vaak kom je een nieuw product tegen dat zó uniek is en toch vertrouwd, gastronomisch van topkwaliteit en toch gewoon 100% Nederlands, Brabants zelfs uit de Baronie van Breda? Deze lokaal gemaakte olie is een prima alternatief voor bijvoorbeeld olijfolie en lekker in salades en om mee te koken.

STREEKLIJN producten

Atelier

Catering

In de kroeg

In mijn Culinair Atelier werk ik continu aan nieuwe gerechten. Met al die producten van Brabantse bodem en oude kookboeken komen de mooiste moderne recepten bovendrijven.

Via de webwinkel of bij Boer Winkel van het Land zijn deze te verkrijgen.

Wat van ver komt, is lekker dachten we altijd. Mango’s uit India, wild gevangen tropische gamba’s, ga zo maar door. 

Wat als je nu een catering kunt verzorgen waarbij alle ingrediënten uit een straal van 30 km rondom Breda komen? Hoe mooi is dat!

Niks zo lekker bij een hapje als een biertje uit de streek. Ik werk met verschillende bierbouwers in en rondom Breda. Zij brouwen meesterlijke bieren die ik weer gebruik in mijn gerechten. 

Heerlijk te combineren met kaas of charcuterie. Een bitterbal mag ook.