Blog

Jan Willem Rozenboom

Bach en Brabant

Ik ken Jan-Willem als bandlid van Guus Meeuwis. Hij is een van de fijnproevers van de band — altijd nieuwsgierig naar die vreemde, culinaire variaties die ik on tour meenam.

In Maastricht hoorde ik hem oefenen op de Goldbergvariaties. Het was dan ook een verrassing toen hij me vertelde dat hij zijn opleiding had afgerond aan het Brabants Conservatorium. En zo kwam van het een het ander…

Op een donderdag in maart 2021 werd zijn vleugel binnen getakeld in de kapel van het voormalige klooster Mariadal. Daar nam hij zijn Schubert-cd op.
Hij kon natuurlijk niet ontbreken in mijn kookboek: zijn voorliefde voor goed eten, heerlijke wijnen en de mooie verhalen die daarop volgden, waren de perfecte ingrediënten voor een schitterend hoofdstuk.

En zo geschiedde! We waren te gast bij Sep, de kok van Bierbrouwerij De Koningshoeven, gelegen op het terrein van de abdij Onze Lieve Vrouw in Berkel-Enschot, vlak bij Tilburg.
Lees er alles over in mijn boek — ik kan alvast verklappen: het was een bijzondere middag.

Jan-Willem Rozenboom had al langer het plan om Das Wohltemperierte Klavier van J.S. Bach op te nemen, in een inspirerende omgeving met een uitzonderlijke akoestiek.
Zo kwam de kerk van Abdij De Koningshoeven in beeld.
Zijn vleugel heeft er een aantal weken gestaan en de opnames zijn inmiddels afgerond — nu is het wachten op de cd, die straks perfect zal klinken bij het lezen van mijn kookboek.

[ neem een kijkje op de website van Jan Willem Rozenboom]

 

Jan Willem Rozenboom in de tuinkas ven de Koningshoeven       Rozenboom in kapel Mariadal