Blog

plant-based in Catering land

Het gaat de goede kant op binnen de cateringbedrijven.

Er is een zaadje ontsprongen dat  langzaam aan het ontkiemen is  en het management laat inzien dat we meer plantbased moeten gaan koken.

Of dit nu uit volle  bewustwording is ontstaan en de hoofdreden is voor een betere wereld, of dat ze zich hebben  laten leiden door de invloed van de influencer op Instagram en de gasten van daaruit de vraag neerleggen bij de accountmanagers is vooralsnog niet belangrijk als het maar gebeurd denk ik dan maar.

 

Zo sprak ik een executive chef die alle ongezonde gerechten ging vervangen door Vega-producten.
Das mooi geen Fristi en andere kunstmatige gekleurde yoghurtjes met een beetje fruit erin om zogenaamd gezonde producten op het menu te hebben.
En die bevroren carpaccio met bittere rucola en, jawel vaak ook nog met uitgebakken spekjes van jonge kreupele biggen on top om het af te maken.

Nee het ging om de kroketten en de bitterbal.
Zo jammer een goed gefrituurde kroket is zo lekker en geen feest zonder bal en ja die kunnen ook van rode biet of champignons zijn.

Wel moest ik gelijk denken aan die middag in Amsterdam waar we op bezoek waren bij een uitvoering van Marina Abramović.
Een middagvoorstelling die diepe indruk op ons maakte en die indrukken moesten we even laten bezinken. Dat wilden we in de sfeer van het oude theater doen. Maar ja, middag en dan heb je best wel trek in iets. We konden kiezen uit nootjes of een klef wit langwerpig puntje uit de fabriek met daarop een Unox Vegetarische knaks….. kan je zeggen das niet heel gastvrij van die Hollanders.

Een heerlijke kom soep van aardpeer of gegrilde paprika was al oke geweest en dan mag daar zeker nog een stuk desembrood bij, niks mis mee.

Dat een stuk gegrilde knolselderij met ingelegde rode ui van het Brabantse land te veel werk zou kunnen zijn voor de keuken snap ik dan ook nog wel.paprika soep

Maar ik blijf optimistisch.

 

Heerlijke groenten uit eigen land het zal er zomaar eens van kunnen komen als het management vanuit gevoel de keuken laat bestieren in plaats vanuit een makkelijke omzet uit kant en klare vega-opties van op winst beluste multinationals.

Of zoals bij die mooie bank in Zeist zij hebben gekozen voor een 100% vegetarische bedrijfscatering. Ik wist niet wat ik zag biologische groenten en prachtige potten met ingelegde tomaten wat een feest. Het kan dus wel.