Blog

Eten met Confetti

In de keuken met Jordy Graat

Natuurlijk is het noodzaak om goed te eten tijdens de carnaval maak het je zelf niet te moeilijk dus vraag je moeder,
Vriendin of vrouw die het voor je wil maken.

Wat heb je nodig
500 gr aardappelen, geschild, in kleine blokjes gesneden
4 flinke gekookte rode bietenharing carnaval Roosendaal
6 zoute haringen, schoongemaakt 1 uitje (of 50 gr zilveruitjes)
4 middelgrote augurken in kleine blokjes
1 appel 4 eetlepels lekker mayonaise
Scheutje azijn (van de augurkjes)
1 bekertje zure room peper uit de molen en wat zout

Hoe te maken
Kook de aardappelen af in ruim water met een beetje zout.
Snij de gekookte bietjes, augurkjes en de appel in gelijke blokjes als de aardappel.
Snipper de ui en snij de haring ook in blokjes.

Dit alles en nu komt het, voorzichtig mengen in een grote kom, zoals de Engelse zeggen “to Dress a Salad”.

Maak van de mayonaise en de azijn samen met de zure room een lekker sausje en roer de saus voorzichtig door de salade.

Hij smaakt echt het lekkerst al je hem een dag van tevoren maakt

 

We hebben ontzettend veel gelachen met het maken van het filmpje.
De eetbare confetti was een super vondst.

bekijk hier de opname