Blog

Olympische Spelen China

Nie na China? Dan China hier!

Het is niet voor het eerst dat de Spelen in China worden gehouden, nee daar hadden we in 2008 ook al last van. De zomerspelen vielen samen met de Draai van de Kaai in Roosendaal.
Toen was er ook gedonder om de mensenrechten. Het verbaasde mij dan ook dat China zich weer kandidaat kon stellen voor de Spelen van 2022 en het nog wonnen ook.

Nu ga ik hier niet zeggen dat die sporters de Spelen moeten boycotten, nee die sporters trainen ervoor en hebben niks met politiek en zo zou dat ook altijd moeten zijn. De pijn zit bij de organisatie van de Spelen en daar kunnen we natuurlijk wel wat aan doen.

En ja ik had er ook last van, geen Marianne Vos aan de start bij de Draai, maar ze haalde wel goud, dat dan weer wel. Laurens ten Dam kwam als 65e over de streep, die hebben we dus niet echt gemist.

Thomas Dekker won dat jaar in Roosendaal. De Nederlandse Suzanne De Goede uit Zoetermeer werd 2e bij de dames.

 

Tijdens de Spelen had ik het Verkadehuis ingericht als een Chinees café.
De bordjes van de toiletten en de nooduitgangen, zelfs de prijslijst was in het Chinees. En we hadden een fototentoonstelling over het leven in Hutongs, wijken waarvan er enkele voor de Spelen hebben moeten wijken, gewoon hoppa weg gevaagd.

Op de T-shirts van het personeel stond de tekst:

Wij zijn wel sportief!
Hier onderdrukken we
alleen het personeel.

klik voor meer