Blog

Rosa King

Internationale Vrouwendag

Rosa king
Rosa King in het Verkadehuis

Rosa King was een moederfiguur voor vele jonge vrouwelijke jazz-artiesten zoals trompettiste Saskia Laroo en saxofoniste Candy Dulfer. Haar spel was ruig, ongepolijst en origineel. Haar zang was buitengewoon krachtig , zuiver en met een eigen blues-sound.

De eerste kennismaking met Rosa King was met Koninginnedag 1992, Beatrix bezocht Rotterdam en de Coolsingel stond afgeladen vol met mensen. Het 2e marinierskapel, het Nieuw Opera Koor Rotterdam en het Westlands Mannenkoor zongen samen uit volle borst op de trappen van het gemeentehuis onder leiding van dirigent Piet Struik.

En Rosa King stond buiten op ons terras van het Doelen café. De band begon te spelen, het Schouwburgplein liep vol, en het was feest,  een concert om nooit te vergeten.

Tja ik heb haar gelijk maar gevraagd om op de bruiloft van mijn zus te komen spelen bij ome Jan in het Ginneken van Breda en dat deed ze. Haar openingsnummer was een foxtrot ik schrok me rot.

Tijdens Internationale Vrouwendag (ik dacht 1997) trad ze met haar meidenband op in het Verkadehuis. En weer was het feest in een bomvol Verkadehuis, er waren die avond 4 mannen aanwezig.

Website Amnesty International [klik hier]