Asperge-frikandel oftewel Asperdel
We kregen opmerkingen over de asperge frikandel en dat die dan warm moest zijn.
Tja dan maar een hele lekkere deze keer.
Schil de asperge en kook ze in water met zout gaar (beetgaar). Leg ze op een keuken doek en laat ze drogen. Maak vervolgens het bierbeslag.
Voor het bierbeslag
Probeer eens wat kruiden als salie te gebruiken voel je vrij.
Bierbeslag maken
Zeef de bloem boven een beslagkom en giet in 1x het ijskoude bier erbij en roer met een garde tot een glad beslag voeg de olie, peper en zout.
Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten stijf tot je mooie stijve witte pieken hebt Spatel het eiwit door het bierbeslag zodat je een luchtige massa krijgt
Gebruik het bierbeslag direct. Je kunt er van alles in doen maar wij gaan vandaag voor de asperge.
Zeef de bloem boven een beslagkom en giet in 1x het ijskoude bier erbij en roer met een garde tot een glad beslag voeg de olie, peper en zout.
Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten stijf tot je mooie stijve witte pieken hebt Spatel het eiwit door het bierbeslag zodat je een luchtige massa krijgt
Gebruik het bierbeslag direct. Je kunt er van alles in doen maar wij gaan vandaag voor de asperge.
Verhit de olie tot het begint te glanzen tot 180°C , haal de asperge door het beslag en laat hem rustig in de hete olie glijden.
Bak hem in 3 minuten gaar. Als hij gaat drijven is hij gaar.
Bak hem in 3 minuten gaar. Als hij gaat drijven is hij gaar.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram
Tag @peterkesseler met de hashtag #kesselerkookt