Witte kool in karnemelk met appeltjes
Er is meer dan alleen maar zuurkool, en zeker in de zomermaanden.
Met wat karnemelk en kool maak je dit verrassende groenten gerecht.
Wat heb je nodig
- 1 spitskool
- 200 cc karnemelk
- 10 gram zeezout
- 1 eetlepel karwijzaadjes
- Vacuümzak
- 2 appels
- Zoetzuur (van 1 deel azijn 1 deel water zout en suiker)
- 1 kleine rode biet
Hoe te maken

Snij de spitskool in de lengte door midden en zorg er voor dat je precies door de midden kern gaat.
Dan blijven de bladeren aan elkaar zitten.
Stop ze in een zak met de karnemelk, karwijzaad en het zeezout. ( mag dan een paar uur marineren).
Kook ze in de zak ligt gaar in een pan met ruim water. Laat de zak dus dicht.
Dan blijven de bladeren aan elkaar zitten.
Stop ze in een zak met de karnemelk, karwijzaad en het zeezout. ( mag dan een paar uur marineren).
Kook ze in de zak ligt gaar in een pan met ruim water. Laat de zak dus dicht.
Maak van een beetje zoetzuur met gelijke delen azijn en water, zout, steranijs laurierblaadje
en snij de rode biet in stukjes en kook die mee.
en snij de rode biet in stukjes en kook die mee.
Giet de zoetzuur door een bolzeef en leg er de dunne plakjes appel in.
Laat dit een uurtje staan zodat de kleur en smaak in de appel kan trekken.
Laat dit een uurtje staan zodat de kleur en smaak in de appel kan trekken.
Haal de kool uit de zak en snij nu de kern eruit.
En leg appel plakjes tussen de bladeren begin aan de wortelkant. Serveer er eventueel een pompoenmousse bij.
En leg appel plakjes tussen de bladeren begin aan de wortelkant. Serveer er eventueel een pompoenmousse bij.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram
Tag @peterkesseler met de hashtag #kesselerkookt