Recepten

Koolblad en appel

Witte kool  in karnemelk met appeltjes

Er is meer dan alleen maar zuurkool, en zeker in de zomermaanden.
Met wat karnemelk en kool  maak je dit verrassende groenten gerecht.

Wat heb je nodig

  • 1 spitskool
  • 200 cc karnemelk
  • 10 gram zeezout
  • 1 eetlepel karwijzaadjes
  • Vacuümzak
  • 2 appels
  • Zoetzuur (van 1 deel azijn 1 deel water zout en suiker)
  • 1 kleine rode biet

Hoe te maken

Dutch Cuisine, Boer, Sjoer van Dijk
Foto’s: @SjroerdFotofrafie
Snij de spitskool in de lengte door midden en zorg er voor dat je precies door de midden kern gaat.
Dan blijven de bladeren aan elkaar zitten.
Stop ze in een zak met de karnemelk, karwijzaad en het zeezout. ( mag dan een paar uur marineren).
Kook ze in de zak ligt gaar in een pan met ruim water. Laat de zak dus dicht.
Maak van een beetje zoetzuur met gelijke delen azijn en water, zout, steranijs laurierblaadje
en snij de rode biet in stukjes en kook die mee.
Giet de zoetzuur door een bolzeef en leg er de dunne plakjes appel in.
Laat dit een uurtje staan zodat de kleur en smaak in de appel kan trekken.
Haal de kool uit de zak en snij nu de kern eruit.
En leg appel plakjes tussen de bladeren begin aan de wortelkant. Serveer er eventueel een pompoenmousse bij. 

 

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram 

  instagram