Recepten

Boerenkool met zoete aardappel

Louisiana Mustard Greens

Speciaal voor Eefke die aan haar coronabesmetting verminderde geur en smaak had overgehouden heb ik dit recept aangepast. Het vindt zijn oorsprong in de Louisiana’s Crerole and Cajun Cuisine. Een topkeuken met Franse Cuisine en Spaanse smaken; een kookstijl ontwikkeld in Louisiana , Verenigde Staten, aangevuld met West-Afrikaanse en Indiaanse invloeden. Als dat geen Fusion Kitchen is weet ik het ook niet meer. Zo jazzy heb je het nog niet gegeten. En dat maakt dit gerecht zo geschikt voor de nu zo flauwe Eefke.
Hiermee geef je echt een andere swing aan deze prachtige wintergroenten.

Wat heb je nodig

  • Grove gestripte boerenkool 500 gr
  • Zoete aardappel 400 gram
  • wat lijnzaadolie
  • Cajunkruiden

Als topping
Je kunt het zo als bijgerecht serveren maar ook als hoofdgerecht maak er dan wat meer van en giet er vleesjus of een heerlijke verse tomatensaus overheen.

Hoe te maken
Schil wat zoete aardappels of paarse aardappels en snijd ze tot grove frieten. Leg ze in een ovenschaal en gaar ze in de oven op 190C, 15 tot 20 minuten hangt er een beetje van af, tja ik weet ook niet alles.
Haal bij de groenteboer stronken boerenkool. Snijd de nerf eruit en leg ze in een braadslee. Besprenkel met wat lijnzaadolie en cajunkruiden en bak kort in een oven op 190C.
Je hebt waarschijnlijk 3 tot 5 minuten nodig.

En als we het dan toch over Louisiana hebben draaien we tijdens het eten muziek van de River Zydeco Band uit Raamsdonkveer, het funky nummer “Zydekosis” met de  blazers  van The Jazz Conections. Kijk zitten er toch nog saxofoon invloeden in het gerecht.

River Zydeco Band

Zydekosis  van River Zydeco Band.  CD Down The Line 2016

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram