Recepten

JAZZY FOOD

Penne Hypochristmastreefuzz

Swingen dat wil ik het hele jaar, swingen op de jazzy klanken van Benjamin Herman. Lijkt me een goed plan. Die jazzartiesten komen overal dus ga ik ze zeker eens tegen komen. Die gasten eten meestal een snelle hap tussendoor en dan gaan ze vaak naar de Italiaan.

 

Benjamin Herman
Benjamin Herman in het Verkadehuis

Wat heb je nodig
1 CD speler en de CD Hypochristmastreefuzz nr 8

  • 250 gram ongekookte pasta (penne rigate)
  • olijfolie
  • dun gesneden gekookt spek
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote vleestomaat
  • peterselie
  • peper uit de molen en zout

Hoe te maken
De muziek starten, een pan water op het vuur zetten, een beetje zout erbij en kook de pasta hierin beetgaar “al dente”( ongeveer 4 minuten).
Eigenlijk het hele liedje afspelen das net zo makkelijk.
Giet de pasta af als deze klaar is.
Verhit in een koekenpan met een scheut olie de gesneden teentjes knoflook.
Voeg er het gesneden spek en de  gesneden ui aan toe en bak ze krokant gaar.
Snij de geschilde tomaat in kleine stukjes en meng deze met de uien en het spek. Laat de tomaat even kapot koken.
Op smaak brengen met peper en zout en de gehakte peterselie.
Meng nu de penne erdoorheen.

Schep de pasta daarna op in mooie diepe borden.
Serveren met een swingende beweging.

 

Benjamin Herman “We’re going out for Italian” . We gaan naar de Italiaan.

 

Benjamin Herman Best Geklede Man van 2008

 

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram