Black Sabbath klapstuk
Nieuwsgierige neuzen en lange peren heb je nodig.
Toen ik nog zo’n braaf manneke was vroeg ik altijd aan ons moeder wat we zouden eten die dag.
Het was dan ook als antwoord : nieuwsgierige neuzen en lange peren
Kijk en dat is nou precies deze Klapstuk.
En zo op het randje van ’s ochtends nog lekker fris maar de neuzen al richting het betere weer kan dat nog net.
Klapstuk in bier met aardappel-peren puree en koolrapen
Wat heb je nodig
- 700 g klapstuk aan een stuk
- 1 flesje Black Sabbath 100cl water
- 1 dl appelazijn, 2 blaadjes laurier, 5 takjes peterselie
- 1 kruidnagel op een sjalotje geprikt, peper en zout
- 700 g kruimige aardappelen (Bildstar) in blokjes
- 200 g peren in blokjes
- 300 g koolrab in blokjes
- Parmezaanse kaas (geraspt)
- 100 g uien gesneden
- 50 g boter
Rode bietensalade ernaast is altijd wel weer eens lekker
Hoe te maken
Boter in een braadpan smelten met de uien en het sjalotje.
Wrijf het vlees in met peper en zout en leg het in de pan.
Voeg de kruiden toe en het flesje Black Sabbath en giet er zoveel
water bijdat het vlees net onder staat en laat het in circa 1,5 à 2 uur gaar sudderen.
Neem het klapstuk uit de pan en zeef de bouillon ( beetje binden en klaar)
Kook de aardappels samen met de peren gaar en maak er puree van.
De koolraap schillen en in dobbelstenen snijden, afkoken in water
met zout en een beetje kerriepoeder.
Afgieten en bakken in de roomboter en bestrooien met Parmezaanse kaas.
Ja en wat zouden we daar bij drinken??
Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram
Tag @peterkesseler met de hashtag #kesselerkookt