Het Carnavals menu
Tijdens het Carnaval moet ik altijd weer terugdenken aan mijn eerste “Cola bal”. Vol goede moed naar het grote feest, de plaatselijke muziek was nog niet echt bij mij doorgedrongen maar “Rosamunde” van Dennie Christian, jaja die wel. Al hossend en kijkend naar mijn buurmeisjes wist ik het meteen. Er is niks mis met een ouderwetse carnavalskraker, zo’n heerlijke dijenkletser.
Wat heb je nodig
- 8 kippendijen
- Scheutje olie
- 1 rode ui
- 2 knoflooktenen
- ¼ Spaanse peper
- 1 glas witte wijn
- 4 eetlepels
- Tomatenketchup
- Zout en paprikapoeder
- Zwarte peper uit de molen
- Groentegarnituur
- Wortel in plakjes gesneden, tuinbonen en gekookte krieltjes
Hoe te maken
De dijen bestrooien met paprikapoeder, peper en zout. Dan even aankleuren in de koekenpan.
Voeg hier de gesneden rode ui, de fijngehakte Spaanse peper en knoflook aan toe, dit alles blussen met een glas witte wijn.
Vervolgens de tomatenketchup toevoegen en het geheel rustig in een afgesloten pan laten garen (35 min).
Op een groot bord de afgekookte worteltjes en de in stukjes gesneden tuinbonen leggen met daarop 2 dijen per persoon.
Afgarneren met een lepel saus.