Recepten

Hazenvoorpootjes

Wat heb je nodig voor drie personen en hoe maak je het?
Haal bij de poelier zes hazenvoorpootjes. Snipper een ui en fruit deze aan in een pan.
Voeg een halve fles goede rode wijn toe en leg er dan de pootjes in. Zorg dat ze net onder de wijn staan.
Voeg wat peperkorrels, kruidnagel en laurier toe.
Een sneetje peperkoek erbij is ook lekker en een brokje pure chocola voor meer diepte in de smaak mag ook.
Je kunt ook nog een in blokjes gesneden koolraap toevoegen

Laat dit zeker twee uur pruttelen. Vis de pootjes uit de pan en laat iets afkoelen.
Pluk dan het vlees van de botjes en leg even apart. Kook de saus die je hebt in met een bruine roux.
Voeg het vlees weer toe aan je saus en warm alles door.
Wok in een andere pan wat spruiten of paddenstoelen.
Toast een stukje stokbrood en schep er wat van je vleesmengsel en groenten op.

Zo lekker met een volle rode wijn.

 

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram 

  instagram