Recepten

Haringsalade of hieringslaaj

Gezond de carnaval door

Carnaval is voor de Brabander echt zo’n feestje om uit te pakken, oe eigen uit te   dossen, om zo oe eigen van de mooiste kant te laten zien.
Maar dat is vooral buitenkantje, ik ga het over het inwendige hebben, over een gezonde carnavalshap. Nie te moeilijk en op alle momenten van de dag toe te passen.
Op twitter heb ik een oproepje gedaan wat de carnavalsvierder zoal eet en dan komen ze met Boerenmoes en worst.

Nou ik zag die mannen van D’Ammeraante en Woensdag GAK’tdag bij mij altijd al aan de bar hangen ene die zagen er dan toch echt wel wat bleekjes uit.
Dus speciaal voor die gasten maakte ik dan deze gezonde carnavalshap uit het receptenboekje van mijn moeder geboren te Venlo.

Haringsalade.

En! van te voren klaar te maken.

Wat hebben we nodig?

    • Een moeder, vriendin of vrouw die het voor je wil maken
    • 500 gr aardappelen, geschild, in kleine blokjes gesneden
    • 4 flinke gekookte rode bieten
    • 6 zoute haringen, schoongemaakt
    • 1 uitje
    • 4 middelgrote augurken in kleine blokjes
    • 1 goudrenet
    • 4 eetlepels lekker mayonaise (geen frietsaus dus)
    • scheutje azijn(van de augurkjes)
    • 1 bekertje zure room
    • peper uit de molen en wat zout

 

Hoe te maken?

Kook de aardappelen af in ruim water met een beetje zout.
Snij de gekookte bietjes, augurkjes en de appel in gelijke blokjes als de aardappel. Snipper de ui en snij de haring ook in blokjes.
Dit alles en nu komt het, voorzichtig mengen in een grote kom, zo als de Engelse zeggen “to Dress a Salad”.
Maak van de mayonaise en de azijn samen met de zure room een lekker sausje en roer de saus voorzichtig door de salade.
Hij smaakt echt het lekkerst al je hem een dag van te voren maakt
Serveren met gekookte eieren en die dikke sneeën bruinbrood van de bakker.

Wat drinken we dan?
Een heerlijk glaasje water uit de kraan. dat is gewoon het beste.

 

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram