Recepten

Backstage hap

Hartige wraps

Er brandt weer licht in theaters en popzalen! Daarom vandaag een hapje voor de techneuten die er moeten werken. Geen kleffe broodjes of frikandellen uit de aifryer. Iets dat je backstage zo uit het vuistje kunt eten. Ook lekker als lunch en met een stevige soep prima als avondeten!

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 grote wraps
  • 1 blikje kidneybonen
  • 1 blikje witte bonen
  • 1 blikje kikkererwten
  • olijfolie
  • 1 rode ui in blokjes
    2 vleestomaten
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 100 gram dun gesneden ijsbergsla
  • (gerookte) paprikapoeder, chilipeper
  • peper en zout
  • Mengsel van:
    1 lepel tomaten ketchup, 1 lepel mosterd, 2 lepels mayonaise en een beetje sambal of een flinke scheut chilisaus

Hoe te maken:
Neem een grote bolzeef, giet de bonen af en spoel ze even na met koud water.
Dan alles mengen in een grote kom ook de sla en de tomaat. Voeg gelijk het mengsel toe.
Breng het geheel op smaak met peper en zout. Verdeeld de bonen over de vier wraps en rol ze stevig in.

Verpak ze in keukenfolie ( mooi strak inrollen)
En je kunt ze zo meenemen naar je podium.

Mark’s topping: in plakjes gesneden frikandel van eergisteren met een toefje ketchup

En dan hopen dat de zalen en theaters gauw volle bak mogen!

Backstage koken
Backstage schouwburg Nijmegen

 

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram