Recepten

Bracke kip

Hoeve kip in BRACK(E) Kip gegaard 

Kippen moeten vrij rond kunnen lopen en door kunnen groeien.
Pas dan na 36 weken is het de mijne.

Wat heb je nodig 

Een goede fiets en wat tijd om naar de Walnoothoeve(n) te fietsen en dat is sowieso altijd al een leuk en gezellige bezigheid. Daar aangekomen bekijk je het aanbod van die week. Ik had het geluk dat er een pracht van een Kraaikop klaar lag, of wel het Breda Hoen een echt Nederlands herenhoen.

Een betere keuze was er niet om dit pracht dier te garen in een Bredaas Bier van Brouwerij Bliksem.
Eenmaal thuis snor je een grote braadslee op en ga aan de slag voor een lekker maaltje uit de oven.

 

Hoe te maken

Maak een scrub van peper, zout, paprika-, kerrie- en komijnpoeder en een beetje olie.
Wrijf daar kippendijen en kippenpoten mee in. Zorg dat je oven 200 graden is.
Doe de kip in de braadslee en kleur de kip even bruin (blijf erbij!).
Haal het vlees eruit en verlaag de temperatuur naar 155-160 graden.
Snijd in de tussentijd winterwortel, knolselderij, koolrabi, uien, sjalotjes en/of verse zilveruitjes
of wat voor harde groenten je maar kunt vinden in stukjes.

Gebruik een Bracke Kip: Saison met bramen 7% van Brouwerij Bliksem.

Voeg voor meer smaak takjes tijm, rozemarijn of laurierblaadjes toe.
Schuif de lade terug in de oven en stoof de groenten en kip zacht in ongeveer 45 minuten.
Lekker met dikke plakken bruin brood met een lik roomboter.

Maak lekker veel, zodat je ook wat in kunt vriezen! Smakelijk eten!

Brackekip

 

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram