Recepten

Eggs benedict

Gepocheerd ei op wilde spinazie

Ook wel bekend als Eggs Benedict brunchgerecht, dat halverwege de ochtend kan word gegeten. Maar als je het als ontbijtje wilt is daar niks mis mee, sterker nog met name in de Verenigde Staten en Canada is dat erg populair.

Ik heb het eitje iets aangepast met Hollandse garnalen, gewoon omdat dat lekkerder is dan zomaar een plakje gerookte zalm.

verse eireren
belangrijk neem verse eieren

Wat heb je nodig

  • 1 kilogram verse wilde spinazie
  • 50 gram boter
  • Scheutje azijn
  • Peper & zout
  • 4 gepocheerde eieren
  • 3 sjalotjes
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 200 gram kastanje champignons
  • 125 ml slagroom
  • Geraspte kaas (voor de liefhebber)

Hoe te maken
De verse spinazie goed wassen, uit laten lekken en vervolgens in grove stukken snijden. Zet een klein pannetje op het vuur met water en een scheut azijn Als het water bijna kookt draai je met een pollepel snel rondjes zodat er een draaikolkje ontstaat Laat hier het verse ei in zakken en pocheer deze dan in 4 minuten gaar. Neem een wok en smelt hier 25 gram boter in en 2 fijn gehakte sjalotjes.

Dan de spinazie er in, gaar wokken en op smaak brengen met peper en zout. In een kleine koekenpan de rest van de boter smelten en een gesnipperd sjalotje toevoegen.
Bak hier de in plakjes gesneden champignons in gaar en voeg op het laatst de garnalen toe. Beetje peper en zout naar smaak toevoegen. Leg de spinazie op een bord en daarop het ei.

Bestrooi dit met de garnalen en de champignons.
In hetzelfde pannetje giet je de room, op smaak brengen met peper en zout en laten inkoken.
Voeg hier dan eventueel de kaas aan toe. Begiet de eieren met de saus.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram