- 4 bananen
- 20 ml citroensap
- 100 gr bruine basterdsuiker
- 0.2 L sinaasappelsap
- 80 ml Chivas Regal whisky
- 1 vanillestokje
- 20 gr kaneelstokje
- 200 gr gedroogde abrikozen
- 70 gr pecannoten en walnoten
- 30 gr boter
- 15 gr muntblaadjes
Hoe te maken
Was de bananen (niet pellen) en halveer ze in de lengte.
Bestrijk ze met citroensap om verkleuring te voorkomen en leg ze even opzij. Karamelliseer
vervolgens in een grote pan op middelhoog vuur de bruine basterdsuiker en giet er de
sinaasappelsap en Chivas Regal whisky bij. Zet het vuur laag en leg er de bananen in.
Het vanillestokje in de lengte door snijden en dan in drieën verdelen en samen met het kaneelstokje,
de gedroogde abrikozen, pecannoten en walnoten over de bananen verdelen.
Laat het geheel 3 tot 4 minuten sudderen op laag vuur en voeg dan boter toe.
Serveren:
Leg 2 bananenhelften op elke serveerschaal. Schep de saus van de abrikozen, walnoten,
Vanille en kaneel er overheen. Garneer af met de dungesneden reepjes muntblaadjes.