Recepten

Gebakken banaan

Gebakken banaan met abrikozen, pecannoten, walnoten en Chivas Regal Whisky
Whisky drink je uit een glas, tenminste de meeste mensen, ik ben daar niet zo van.
Als je dan toch een fles Chivas van je vrienden op je verjaardag cadeau krijgt, wat kun je er dan wel mee doen?
Voor al die niet Chivas drinkers (en ook de drinkers) daarom dit geweldige dessert.
Wat heb je nodig: 
  • 4 bananen
  • 20 ml citroensap
  • 100 gr bruine basterdsuiker
  • 0.2 L sinaasappelsap
  • 80 ml Chivas Regal whisky
  • 1 vanillestokje
  • 20 gr kaneelstokje
  • 200 gr gedroogde abrikozen
  • 70 gr pecannoten en walnoten
  • 30 gr boter
  • 15 gr muntblaadjes

 

Hoe te maken

Dutch Cuisine

Was de bananen (niet pellen) en halveer ze in de lengte.
Bestrijk ze met citroensap om verkleuring te voorkomen en leg ze even opzij. Karamelliseer
vervolgens in een grote pan op middelhoog vuur de bruine basterdsuiker en giet er de
sinaasappelsap en Chivas Regal whisky bij. Zet het vuur laag en leg er de bananen in.
Het vanillestokje in de lengte door snijden en dan in drieën verdelen en samen met het kaneelstokje,
de gedroogde abrikozen, pecannoten en walnoten over de bananen verdelen.
Laat het geheel 3 tot 4 minuten sudderen op laag vuur en voeg dan boter toe.

 


Serveren:
Leg 2 bananenhelften op elke serveerschaal. Schep de saus van de abrikozen, walnoten,
Vanille en kaneel er overheen. 
Garneer af met de dungesneden reepjes muntblaadjes.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram 

  instagram