Een warm feest in een kommetje
Het is weer soepweer daar kan ik niks aan veranderen. Maar ik kan het wel opvrolijken met een heerlijke soep.
Wat heb je nodig
voor de basis
- 4 teentjes knoflook, gehakt
- 200 gram kipfilet
- 1 groene paprika, blokjes
- 1/2 middelgrote witte ui, gehakt
- 1 blikje geplette tomaten
- 1 klein theelepeltje zout (naar smaak)
- gemalen zwarte peper uit de molen
- 1 blokje kippenbouillon
- 1/4 theelepel rode pepervlokken
- 1200 cc water
- dit wordt later toegevoegd:
- 4 ons (ongekookt) droge penne pasta
- 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas, plus extra voor garnering
- 8 blaadjes verse basilicum
- 2 theelepels gehakte verse oregano
Neem een grote pan met een goed sluitende deksel. Giet er het water in en leg er de kipfilet in, voeg alle ingrediënten toe voor de basis.
Breng het even aan de kook en zet hem vervolgens op een zo laag mogelijk pitje.
We laten alles heel langzaam garen. Dit mag een halve dag op het vuur staan. Een half uur van te voren voeg je de penne toe, samen met wat kaas.
Wel even roeren zo nu en dan, na 30 minuten zijn ze mooi al dente gekookt. Zorg dat de temperatuur laag blijft, we zijn in de SlowCook Modus. Vlak voor het opdienen haal je de kipfilets eruit, trek ze uit elkaar en doe je ze terug in de pan.
Schep de soep met de vulling in de soepkommen en leg er de verse basilicum en oregano bovenop. Strooi er flink wat geraspte Parmezaanse kaas overheen. Voor de liefhebbers onder ons mag dat ook met vers gesneden koriander, kan niet mislukken.