Basis smaakmaker
Met deze zoetzuur in je koelkast kan je alle kanten op.
Als ik radijsjes over heb of stukjes bloemkool maak ik wat warm en giet het in een klein jampotje op het product wat ik wil inmaken.
En gebruik het dan als het me uit komt
-
- 1 liter natuurazijn
Nederlandse vanille - 550 ml. water
- 330 gram suiker
- 50 gram zeezout
- ¼ vanillestokje [Koppert Cress]
- 10 peperkorrels
- 5 steranijs
- 1 geelwortel doormidden gesneden
- 5 blaadjes laurier
- 1 Spaanse peper in de lengte doormidden gesneden
- 1 liter natuurazijn
Breng alle ingrediënten aan de kook tot de suiker en het zout is opgelost.
Koel terug en bewaar in de koeling.
De verse gebruikte vanille komt van Nederlandse premium kwaliteit Planifolia-vanille; een orchideeënsoort die pas na drie jaar peulen geeft.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram
Tag @peterkesseler met de hashtag #kesselerkookt