Gekookte mosselen in La Trappe Witte Trappist
Vis moet zwemen, maar de mosselen liggen graag in de Witte Trappist n Brouwerij de Koningshoeven.
Zacht moutig, licht zurig dat zijn de smaken die het zo bijzonder maakt en zeer geschikt om te gebruiken bij vis.
Het eerste Trappisten witbier van de wereld
4 personen 20 min
Wat hebben we nodig
Hoe te maken
Was en controleer de mosselen voor het koken en verwijder de openstaande en beschadigde mosselen.
Neem een grote pan met een passende deksel.
Giet er de olie in en zet op een laag vuur en fruit er de knoflook, pepers, ui het wit van de prei in aan.
Voeg de mosselen en de in stukken gesneden bleekselderij toe en giet er het bier op.
Hou een slok of twee over voor jezelf om die te proeven.
Kook de mosselen met het deksel op de pan 4-6 minuten tot de mosselen open zijn.
Schud de mosselen tussentijds regelmatig om. Strooi er voor het serveren de peterselie over heen.
Sausje.
- 2 eetlepels mosterd
- Kookvocht van de mosselen
- 6 eetlepels mayonaise
- Peper en zout uit de molen
Serveer er vers gesneden friet bij of gewoon een stevig brood. Maar drink er zeker en vast een Witte Trappist bij
liefst een fles van 75 cl. rond de 5-6 graden voor de beste smaakexplosie.
liefst een fles van 75 cl. rond de 5-6 graden voor de beste smaakexplosie.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram
Tag @peterkesseler met de hashtag #kesselerkookt