Recepten

Zelf piccalilly maken

Zo lekker en je kan er zo veel meer mee dan alleen met friet eten.
Ik eet het graag bij stoofvlees of rauwe vis, maar meng er dan nog wel van alles doorheen.

Wat heb je nodig

  • 300 gram bloemkoolroosjespiccalilly
  • 150 gram wortel, in brunoise gesneden
  • 150 gram gele wortel, in brunoise gesneden
  • 300 ml. natuurazijn
  • 200 ml. water
  • 25 gram bloem
  • 30 gram dijonmosterd
  • 15 gram suiker
  • 10 gram gember, geraspt
  • 2 gram kerriepoeder
  • 2 gram kurkuma
  • 10 gram zonnebloemolie


Hoe te maken

Zet een pan met water op het vuur om de groenten in te blancheren.
Meng ondertussen 100 milliliter van de azijn met de bloem, mosterd, suiker, gember, kurkuma, kerrie en olie tot een gladde massa.
Breng de resterende 200 milliliter azijn en 200 ml water aan de kook. Giet het daarna al roerend op het bovenstaande mengsel.
Doe alles terug in de pan, gaar tot een dikke gebonden saus en roer ondertussen goed door.

Blancheer de bloemkoolroosjes en wortel tot deze beetgaar zijn. Afgieten en de groenten snel terug koelen in ijswater
Meng de beetgare groente met de warme piccalilly saus.
Steriliseer de weckpotten door ze 15 minuten in een oven van 120°C te zetten.
Haal de potten uit de oven en laat ze aan de lucht drogen.
Stort de nog hete Piccalilly in de pot.
Sluit de potten af met de bijhorende rubberen ring, deksel en klemmen.

Maak er je eigen ding van

Snij er gerust eens kleine blokjes paprika door of gegaarde Romanesco.
Of wat te denken van 2 delen roomkaas en 1 deel piccalilly voor op het brood bij de zure haring.

 

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram 

  instagram