Recepten

Dutch Yellow Kingfish

Gerechtje Avondje NAC 

Geïnspireerd door de Sint Elisabethsvloed van 1421 schilderde Frans van Veen de Haagse dijk in Princenhage aan de Aogse Markt.
Water staat centraal in de muur schildering.
Ooit zwom er nog zalm in de door de stormvloed ontstane Biesbos, de zalm verdween maar we hebben nu de Dutch Yellow Kingfish v
an uit het Zeelandse er voor terug. Daarom serveren we jullie deze avond de Yellowtail Kingfish, gekweekt in het zeewater van de Oosterschelde.
Met een Bredaas accent.

Wat heb je nodig

• 400 gram yellowtail zonder vel
• 3 limoenen
• 1 rode ui
• 1 rode Spaanse peper
• 1 groene Spaanse peper
• Huttentut olie [herkomst]
• Rucola crème
• 4 radijs
• verse koriander

Hoe te maken

Trancheer de filets eerst in de lengte en snij er dan dunnen plakken van 2mm dik.
Meng het limoensap samen met de in ringen gesneden pepers en de heel fijn gesneden rode ui door elkaar.
Wentel de vis er voorzichtig door. Druppel er wat olijfolie over en bestrooi met koriander.
Breng op smaak met een goede snuf zout en peper uit de molen.

Laat de vis ongeveer 4 minuten garen in het zuur.

Draai in de keuken machine een crème van rucola
• 150 gram rucola, geblancheerd
• 100 gram rucola
• 250 ml. Huttentut olie uit de Baronie van Breda
• 1/2 limoen, geperst
• naar behoefte appelazijn
• Peper uit de molen

Maak een streep van de rucola crème op het bord, zo net uit het midden.

Schep de groente piccalilly tegen de vis en garneer het af met de radijs en wat tomatencrumble.

Garneer het geheel af en maak gebruik van ingelegen radijs op zoet-zuur.

recept [piccalilly] 

recept [zoetzuur]

Dutch Yellow Kingfish

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram 

instagram

Tag @peterkesseler met de hashtag #kesselerkookt